Ексклюзиви
вівторок, 26 червня 2018 17:09

Омелян повідомив, що буде з платними дорогами в Карпатах

Омелян повідомив, що буде з платними дорогами в Карпатах
Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів про платні дороги

Платні дороги не розвантажать шляхи місцевого значення. І не допоможуть запобігти їхньому передчасному руйнуванню.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на міжнародній конференції у Криворівні "Коло Вінценза. Майбутнє Карпат" у рамках Першого міжнародного форуму Східної та Центральної Європи Via Carpatia.

"Рішення робити дорогу платною приймають не з позицій благодійності, а з позицій бізнесу. Пропускна здатність такої дороги має становити не менше як 15 тисяч авто на добу. Мало доріг у Карпатах мають такий трафік", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литовський політик розповів, що допоможе розвинути сільське господарство в Україні

Додав, що 95% європейських доріг зроблені за кошти платників податків. Також повідомив про найближчі будівництва і зміну транспортної системи.

"Перші тендери цього року оголосили на продовження автобану А4 на відрізку Краковець-Львів, котрий проходить від Варшави. Можливо, наступного року його збудують. Ця дорога має бути платною. А щоб зменшити навантаження на місцеві шляхи, треба розширювати транспортні мережі - до електрокарів і квадрокоптерів. Не йдеться про далеке майбутнє, бо світова транспортна система кардинально зміниться вже за п'ять років", - зауважив Володимир Омелян.

З 23 по 30 червня в селі Криворівня Верховинського району на Івано-Франківщині відбувається Перший міжнародний форум Східної та Центральної Європи Via Carpatia. На учасників та гостей чекає насичена культурна, інтелектуальна та розважальна програма.

Зараз ви читаєте новину «Омелян повідомив, що буде з платними дорогами в Карпатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути