субота, 02 липня 2022 02:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти збираються бити по Одесі. Вже зробили "анонс"

Окупанти збираються бити по Одесі. Вже зробили "анонс"
Окупанти знову збираються гатити по Одесі. Фото: Одеське життя

Росіяни повідомляють про провокації, які нібито готується влаштувати Україна.

Міністерство оборони Російської Федерації, посилаючись на "достовірну інформацію", "анонсувало" нові удари по Одес, йдеться на сайті відомства.

В оборонному відомсті країни-агресорки цинічно заявляють, що Україна "планує" інсценування удару по одному із цивільних об'єтів. Для цього нібито Одеська військова адміністрація "звезла" масовку, яка виступить у ролі загиблих та постраждалих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін особисто узявся ширити фейки про війну в Україні – РНБО

"За задумом військової адміністрації Одеської області при вогневому впливі з боку підрозділів Збройних Сил Росії за місцями дислокації українських збройних формувань планується провести інсценування ураження одного із соціальних об'єктів, де заздалегідь підготовлено "масовку" (до 30 осіб) з числа антиросійських активістів, які виступають у ролі загиблих та постраждалих", – йдеться в дописі.

Вже відомо, що після подібних заяв окупанти завдають ударів по українських містах, намагаючись звинуватити в цьому наших військових. Подібні заяви виглядають абсурдно, однак для РФ такі фейки вже стали нормою.

Російське Міноборони запустило дезінформацію, що "Київ здійснює підготовку провокації для звинувачення ЗС РФ у нібито застосуванні хімічної зброї проти цивілього населення. Для цього до санаторію МОЗ України "Приморський" прибули представники СБУ, які опрацьовували з керівниками закладу питання надання медичної допомоги постраждалим від ураження хімічними речовинами".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти збираються бити по Одесі. Вже зробили "анонс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути