четвер, 30 червня 2022 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін особисто узявся ширити фейки про війну в Україні – РНБО

Путін особисто узявся ширити фейки про війну в Україні – РНБО
Російські пропагандистські ЗМІ повідомили, що перші випускники Мелітополя Запорізької області здобули атестати російського зразка про завершення освіти. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 30 червня.

Президент Російської Федерації Володимир Путін поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у четвер пресслужба ЦПД у Telegram.

"З України зробили плацдарм, щоб розхитати Росію. Заклики до Києва продовжувати бойові дії підтверджують, що Україна – просто засіб для Заходу. Тому цілі спеціальної військової операції РФ в Україні не змінилися, вона йде за планом", – заявив російський диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія на засіданні Радбезу ООН цинічно брехала про Кременчук - РНБО

Крім того, російські пропагандистські засоби масової інформації повідомили, що перші випускники Мелітополя Запорізької області здобули атестати російського зразка про завершення освіти. Мовляв, отримують вони атестати лише зараз, оскільки попередня адміністрація регіону "знищила всі дані учнів". Це - маніпуляція, попереджають в РНБО. Таке рішення окупантів є юридично нікчемним та не призводить до жодних правових наслідків.

Путін також заявив, що у Кременчуці на Полтавщині нібито не було жодного теракту.

"Армія РФ не б'є по жодних цивільних об'єктах під час спецоперації, а просто так у нас полями ніхто не стріляє", – поширив він черговий фейк.

27 червня російські окупанти завдали ракетний удар по ТРЦ "Амстор" у Кременчуку. Там перебували понад 1 тис. цивільних відвідувачів.

Загинули щонайменше 20 людей, понад 50 мирних жителів поранені. 36 вважають зниклими безвісти.

За даними волонтерів-розслідувачів, атакували ТРЦ з бомбардувальників Ту-22М3 ракетами Х-22. Саме такі є в розпорядженні 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаполку РФ. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що причетних до пострілів льотчиків уже вирахували.

Зараз ви читаєте новину «Путін особисто узявся ширити фейки про війну в Україні – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути