середа, 29 червня 2022 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вгатили по Харкову з областю ракетами і РСЗВ: є загиблі й поранені
7

Російські окупанти протягом доби наносили удари з реактивних систем залпового вогню та влучали ракетами по об'єктах цивільної інфраструктури Харківської області.

У Харкові постраждали Індустріальний, Шевченківський та Слобідський райони, повідомив 29 червня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Вдень ворог обстріляв Індустріальний район. Госпіталізували п'ятьох людей. Пошкоджені приватні будинки, господарчі будівлі та складські території. Окупанти близько 23:00 вдарили по Шевченківському району. Унаслідок вибуху в будинку вибило вікна, одна жінка отримала осколкові поранення та була госпіталізована. Після 23:00 росіяни вдарили ще раз по одному з об'єктів інфраструктури Слобідського району. Виникла пожежа. Постраждалих, попередньо, немає", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаїв з областю знову атакували російські терористи: подробиці

По області протягом доби окупанти обстрілювали Ізюмський, Чугуївський, Харківський і Богодухівський райони. У Печенігах Чугуївського району пошкоджені котельня, лікарня, дитячий майданчик та житлові будинки. Росіяни з артилерії обстрілювали село Івашки Золочівської громади. Авіаудар з вертольотів Ка-52 завдали поблизу села Явірське.

Унаслідок обстрілу Циркунів, Харківського району загинули двоє людей – 29-річний і 36-річний чоловіки. Ще одна людина отримала поранення. У Дергачівській громаді також двоє поранених, додав Синєгубов.

28 червня о 23:10 російські військові завдали ракетного удару по заводу в Слобідському районі
Фото: t.me/prokuratura_kharkiv
У Харкові внаслідок чергового ракетного удару окупантів поранено двох цивільних
У Харкові внаслідок чергового ракетного удару окупантів поранено двох цивільних
28 червня о 23:10 російські військові завдали ракетного удару по заводу в Слобідському районі
У Харкові внаслідок чергового ракетного удару окупантів поранено двох цивільних

"Збройні сили України відбили штурм і змусили окупантів відійти у районах Дементіївки, Довгалівки та Залимана. Наші захисники тримають позиції, зокрема і на гарячому Ізюмському напрямку", – написав він.

Російські окупанти вже кілька днів поспіль обстрілюють Харків. Постраждали Немишлянський та Індустріальний райони міста. Але причин для централізованої евакуації населення з міста немає. Ситуація складна, але контрольована.

28 червня російські окупанти обстріляли Харків, влучили в підприємство в Індустріальному районі. Постраждали п'ятеро людей. Вчора ворог завдав авіаударів по Харкову й області.

На Харківському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли по елементах інфраструктури в районах міста Харкова та В'ялівського водосховища. Дії ворожої штурмової групи в районі населеного пункту Уди українські воїни рішуче придушили: противник відійшов.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вгатили по Харкову з областю ракетами і РСЗВ: є загиблі й поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути