середа, 28 липня 2021 18:47

Одеську квартиру Михайла Жванецького перетворять на музей

Одеську квартиру Михайла Жванецького перетворять на музей
У квартирі Михийла Жванецького відкриють комунальний музей. Фото: dumskaya.net

З одеської квартири відомого радянського письменника-сатирика Михайла Жванецького на вул. Старопортофранківській, 133 зроблять комунальний музей.

Про це повідомляє одеський інтернет-портал "Думская".

Відповідний проєкт рішення про створення комунального закладу "Одеський муніципальний музей-квартира Михайла Жванецького" розглянули в середу 28 липня на сесії Одеської міськради. "За" рішення проголосували 49 депутатів.

За словами мера Одеси Геннадія Труханова, він розмовляв із вдовою Жванецького, і вона дала згоду на створення музею у квартирі, де письменник жив багато років.

Керувати музеєм буде директор, який призначається на п'ять років за конкурсом.

"Установа створена з метою вивчення, збереження, використання та популяризації пам'яток та інформації, пов'язаної з життям і творчістю видатного письменника і сатирика Михайла Жванецького, а також для залучення громадян до надбань національної літератури", - йдеться в проєкті рішення про створення музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На честь Михайла Жванецького назвали бульвар в Одесі

Музейні зібрання самого Жванецького, які зберігаються у квартирі, за згодою родичів будуть передані в користування комунальній установі.

Діяльність музею фінансуватиметься коштом бюджету міста. У пояснювальній записці до проєкту рішення зазначено, що попередньо мова про 850 тис. грн. Щоправда, не уточнюється, на який період ця сума виділяється.

6 листопада 2020 року у 87-річному віці помер відомий радянський і російський письменник-сатирик Михайло Жванецький. Представник письменника повідомив, що смерть письменника настала через хвороби. 2019-го в Михайла Михайловича виявили рак простати.

За місяць до смерті Жванецький заявив, що закінчує кар'єру - як на сцені, так і на телебаченні. Сатирик пояснив це віком і розповів, що решту життя хоче провести вдома.

Зараз ви читаєте новину «Одеську квартиру Михайла Жванецького перетворять на музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути