Ексклюзиви
середа, 18 липня 2018 04:30

Неймовірні трояндові поля: бізнесмен розповів про заробітки на квітах
14

Вінницький бізнесмен розповів як можна заробити на трояндах
Фото: vinnitsa.info
Вінницький бізнесмен розповів як можна заробити на трояндах
Вінницький бізнесмен розповів як можна заробити на трояндах
Вінницький бізнесмен розповів як можна заробити на трояндах
Вінницький бізнесмен розповів як можна заробити на трояндах

У селі Некрасово Вінницького району підприємець Олександр Дусанюк взявся вирощувати троянди. В пік сезону у селі зацвіли неймовірної краси трояндові поля з різноманітними сортами та кольорами

Їх продає не лише в Україні, а й у Європі - на ринках Голландії, Великобританії, Австрії, Німеччини та Франції, пише vinnitsa.info.

"Цього року приблизно 20% нашої продукції поїхало за кордон. Почали працювати на експорт лише два роки тому, але маємо дуже позитивні відгуки по якості. Нашою продукцією зацікавлені європейські фермери, а також супермаркети, які продають троянду в готовому запакованому вигляді. Продаємо продукцію через нашого партнера в Голландії. Відправляємо на його підприємство в Польщі. Він далі продає в Європу. Загалом від 3 до 5 мільйонів саджанців троянд щороку", - говорить Олександр Дусанюк.

В супермаркетах Європи троянда може коштувати приблизно 5 – 6 євро, зазначає бізнесмен.

"Спочатку ми вклали символічну суму – 37 тис. євро на протязі двох років. На той час цього було достатньо. Потім нам голландці допомагали з пільговою поставкою техніки, з відстрочками платежу. В 2009 році ми отримали від Урядового банку Голландії кредит для розвитку під бізнес-план, без застави, в нас такі кредити ніхто не видає. Так і працюємо", - розповів директор підприємства.

Загалом, для виробництва використовує приблизно 25 гектарів землі. З них 6 гектарів - поле троянд і 6 гектарів – підщепи до троянди (шипшина). Троянду вирощують в дворічному циклі.

"Перший рік висаджуємо підщепу, на ню щеплюємо культурне вічко троянди, і вже на наступний рік отримуємо троянду. Використовуємо спеціальну сортову шипшину, яку завозимо з Нідерландів або з Польщі. Технологічно вона набагато краще підходить для виробництва троянди і це дозволяє в подальшому отримати кущ значно вищої якості. Маємо приблизно 110 сортів різної селекції, в тому числі і передових світових селекціонерів", - розповідає Олександр Дусанюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найвигідніший бізнес

Щеплені пагінці пакують в папір, пакунок називають "цукеркою", потім рослину висаджують.

"Ми обрізаємо спочатку листочки, потім черенки відправляємо для окуліровки. Вже з них отримують троянди", - розповідає працівниця.

Англійські троянди схожі на півонії. Виростають діаметром 14–15 см. Мають сильний, п'янкий аромат.

Кущі виростають заввишки 40–70 см. Квіти бувають червоні, рожеві, білі, жовті й помаранчеві. Шипів небагато. Цвіте рясно від початку літа до заморозків. Головне — обрізати відцвілі.

Зараз ви читаєте новину «Неймовірні трояндові поля: бізнесмен розповів про заробітки на квітах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути