Ексклюзиви
вівторок, 07 березня 2017 18:53

"Не дозволю одягати рожеві окуляри" - Гройсман відкрив надсучасну реанімацію
9

Фото: Тетяна САРАХАН

У Вінниці відкрили надсучасне відділення анестезіології та реанімації на базі міської клінічної лікарні №1, яка подібна на німецьку клініку.

На масштабну реконструкцію і купівлю обладнання витратили майже 45 млн. грн. з місцевого бюджету. Це стало можливим завдяки реформі фінансової децентралізації.

"Мені прикро чути, коли хтось говорить, що в скарбниці немає грошей. Їх зараз достатньо і місцеві бюджети зростають серйозними темпами. Де є господарські підходи, там не буде просто ремонт. Там буде сучасна модернізація і реконструкція", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Українці сьогодні живуть на 7 років менше, ніж сусіди з Європейського Союзу. Люди не мають можливості вчасно виявити хворобу і її вилікувати. Тому система потребує змін, зауважив прем'єр.

"Нікому не дозволю одягати рожеві окуляри і вважати модернізацію лікарні як євроремонт. Мають реконструювати центр з новітнім обладнанням", - наголосив Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали перелік безкоштовних медичних послуг

У відділенні реанімації встановили сучасні апарати штучної вентиляції легень німецького виробника Dräger, аналогу якому немає в Україні. Обладнання може працювати в інтелектуальному режимі. Оцінює характер і ступінь ураження легень і дихальних шляхів та самостійно підбирає режими вентиляції.

Також облаштували сучасну систему спостереження за пацієнтом. Моніторинг артеріального тиску, пульсу, частота дихання, температура тіла, концентрація кисню, вуглекислого газу, активність мозку проходить у реальному часі і потрапляє на центральний дисплей чергового лікаря відділення. Система здатна архівувати дані.

Додатково закупили бронхоскоп, УЗД-апарат, електрокардіограф, мобільний рентген-апарат.

У 13 регіонах України створять сучасні кардіоцентри аби зменшити передчасну смертність людей. Сучасні центри кардіології отримають Суми, Дніпро, Тернопіль, Чернівці, Маріуполь і Запоріжжя. Потім такі центри розгорнуть по всій Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Не дозволю одягати рожеві окуляри" - Гройсман відкрив надсучасну реанімацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути