четвер, 21 листопада 2019 04:15

Народила двійнят у 15: мама школярки розповіла подробиці
5

Автор: Фото надане Світланою Некрасовою
  Єлизавета Некрасова з мамою біля поліклініки
Єлизавета Некрасова з мамою біля поліклініки

15-річна Єлизавета Некрасова з села Біленьке Запорізького району планувала народжувати у грудні. Але 5 листопада у її день народження відбулись передчасні пологи.

"Про переривання вагітності і думки не було. Виростила сімох дітей. Ліза – наймолодша. Казала усім, щоб не трапилося у їхньому житті, завжди підтримаю. Я спочатку жінка, а потім — мама. Ніякого аборту бути не може. Мабуть так склалось в моєму роду. По материній лінії всі дівчата рано виходили заміж", - говорить матір породіллі Світлана Некрасова.

Вагітність доньки двійнею наснилася жінці. У їхніх родичів теж народжувались двійнята.

"Генетика зіграла роль. На УЗД повідомив лікар про двійнят. Олексій подумав, що Ліза жартує. В шоці став одразу думати як заробляти вже на трьох. Він дуже толковий хороший хлопець, хоч вивчився в інтернаті. Працює газоелектрозварником. Він став для мене ще одним сином", - каже жінка.

Єлизавета Некрасова зі своїм хлопцем Олексієм живуть разом півтора роки. Одружаться за рік, коли відсвяткує своє 16-річчя.

Автор: Фото надане Світланою Некрасовою
  Єлизавета Некрасова з Олексієм
Єлизавета Некрасова з Олексієм

Пологи в Єлизавети були передчасними — на 34 тижні вагітності. Школярка народжувала сама. Планували робити кесарів розтин. На те були всі показання: народжує неповнолітня, буде двійня, поперечне передлежання немовлят. Дві години вмовляли лікарів робити операцію. Але медики вирішили, що школярка народить сама, каже Світлана Некрасова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чекала на дівчинку: розповіли про вагітну школярку, яка вкоротила собі віку

Немовлята Андрій та Олександр народились з вагою менше ніж 1,5 кг. Зараз вони у реанімації. Їх підключили до штучної вентиляції легень. Але їхній стан покращився. Якщо все буде добре, то в лікарні планують бути два місяці.

Автор: Фото надане Світланою Некрасовою
  Для двійнят підготували усе необхідне
Для двійнят підготували усе необхідне

"Під час народження в одного хлопчика стався надрив легені, в іншого – гематоми. На лікування треба час. Динаміка обох хлопчиків стабільна, позитивна. Йдуть на поправку. Діти почали набирати вагу. Саша важить 1150 грамів, Андрій -1600. Їх забезпечили усім для лікування харчування. Все вистачає. Все зараз залежить від діток. Взагалі зараз досить поширене явище, коли молоді мами народжують дітей передчасно. Багато таких випадків. Але про це не говорять", - говорить волонтерка благодійного фонду "Емоція" Злата Некрасова.

Автор: Фото надане Світланою Некрасовою
  Для двійнят підготували усе необхідне
Для двійнят підготували усе необхідне

У одному із сіл на Миколаївщині 13-річна школярка завагітніла від вітчима.

Стан дівчини помітили 25 жовтня працівники соціальної служби, які перевіряли побутові умови проживання родини, що перебуває на обліку.

Зараз ви читаєте новину «Народила двійнят у 15: мама школярки розповіла подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути