четвер, 23 листопада 2017 18:07

Напиваються спиртного з пігулками: розказали про проблемних дітей

Напиваються спиртного з пігулками: розказали про проблемних дітей
Багато злочинів неповнолітні здійснюють під впливом алкоголю. Фото: WildKids

Цьогоріч на Полтавщині неповнолітні діти 231 раз вчинили кримінальні порушення. У порівнянні з 2016 роком цей показник знизився на 22%. Ще 318 дітей тікали з дому.

Про це розповіли в Головному управлінні нацполіції Полтавщини.

Серед дитячих злочинів переважають грабежі та розбої, які здійснили під впливом алкоголю. Зараз на обліку поліцейських перебувають 132 дитини.

"Неповнолітні купують алкоголь, потім без свідомості потрапляють до лікарні. Це 8-9 клас. У Кременчузі, Лубенському та Козельщинському районах вперше зафіксували випадки, коли діти вживали одночасно алкоголь та медичні препарати", - зазначив речник обласної поліції Юрій Сулаєв.

Крім розбійних нападів та грабежів, підлітки розважалися зачепінгом — каталися на тролейбусі, причепившись до технічної драбини на задньому боці електротранспорту. Цим наражали на небезпеку себе та водіїв автівок, що їхали одразу за тролейбусом. Також зафіксували випадки насилля дітей над дітьми — жорстоке побиття серед школярок.

"Щоб зменшити кількість правопорушень з боку неповнолітніх, важливо одразу реагувати на незаконні дії. Повідомляти поліцію, що десь дітям продали спиртне, що між неповнолітніми відбувається бійка чи інші події, що можуть мати негативні наслідки. Якщо відео чиєїсь бійки через тиждень викласти у соцмережі — відчутного результату не досягнемо. Суспільство і поліція повинні діяти миттєво і спільно", - додав Юрій Сулаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорстоке побиття дівчини натовп школярів знімав на відео

Діти-втікачі переважно залишають власні родини. Із 318 дітей лише 5 втекли з дитбудинку, 4 — із оздоровчого табору, 2 — із ПТУ.

"Діти зникають майже щодня. 90% вдається знайти протягом доби. На сьогодні у розшуку залишається лише один неповнолітній", - сказала Ірина Карюк, начальник відділу ювенальної превенції ГУ НП в Полтаській області.

Основні причини втечі дітей за останній час не змінилися. Найбільш розповсюдженими є непорозуміння в родині, бажання спробувати "доросле" життя та психологічні проблеми.

У травні цьогоріч троє підлітків у Запорізькій області зірвали з будівлі амбулаторії державний прапор. Спалили його на дитячому майданчику. Їхню вину довели, але підлітки не досягли віку кримінальної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Напиваються спиртного з пігулками: розказали про проблемних дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути