понеділок, 22 жовтня 2018 02:15

На Закарпатті порушили справу через "білборди про сепаратистів"

На Закарпатті порушили справу через "білборди про сепаратистів"
На Закарпатті завели справи щодо "білбордів". Фото: Закарпаття онлайн

На Закарпатті поліція зареєструвала кримінальне провадження за фактом розміщення плакатів на території кількох сіл Закарпатської області з написом "Зупинимо сепаратистів".

Провадження відкрито за ч.1 ст.161 КК - "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії", повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

"Встановлено, що в ніч на 20 жовтня невідомі особи розмістили плакати провокаційного змісту на території кількох сіл. Встановлюються особи, причетні до скоєння даного злочину. Подальше досудове розслідування триває", - відзначили в прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко уже вбахав на свою рекламу мільйони

Нагадаємо, що про появу антиугорських вивісок повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. Він уточнив, що на білбордах були помічені помилки, як і в попередніх провокаціях. Зокрема, в квітні минулого року на адміністративному кордоні Виноградівського та Берегівського районів також вночі були встановлені стели з провокаційними написами на угорській мові. Ті написи були зроблені з помилками, як і нинішні, і скопійовані з російської. Москаль також заявив, що інцидент є "примітивною провокацією ФСБ".

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті порушили справу через "білборди про сепаратистів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути