субота, 16 вересня 2017 13:06

На всіх стендах найбільших видавництв є книги на тему російсько-української війни - минув третій день Форуму видавців
32

15 вересня на Форумі видавців
Фото: Валерій Шмаков
16 вересня на Форумі видавців
16 вересня на Форумі видавців
16 вересня на Форумі видавців
16 вересня на Форумі видавців. Брати Капранови фотографуються з відвідувачами

Цього року на Форумі видавців надзвичайно багато якісних книжкових новинок. Можна з упевненістю зробити висновки, що книжковий ринок в Україні добре розвивається, вважає письменник Сергій Жадан. Заходить у ворота на подвір'я Палацу Потоцьких. Він до 24-го Форуму презентує роман про війну на Донбасі "Інтернат". Був у журі конкурсу "Найкраща книга форуму".

На третій день книжкового ярмарку у львівському Палаці Мистецтв людно, але штовханини чи натовпів немає. Але презентації, майстер-класи та дискусії відбуваються одночасно у багатьох локаціях міста. Тому на центральних вулицях Львова утворилися затори.

На ретро-машині біля входу на Форум розклали для продажу свої книги письменники та видавці брати Капранови.

"Стоїмо на цьому місці вже десятий рік. Не бачимо потреби орендувати стенд всередині. Наші шанувальники знають, що тут і книги наші можна придбати, і поспілкуватися, - каже Віталій Капранов. – Цього року на форумі поменшало відвідувачів, бо зникли малі видавці. Раніше читач мав змогу обрати спеціалізовану літературу на будь-який смак".

Всередині Палацу Мистецтв на кожному поверсі чути аромати кави та типографії. У гучномовець повідомляють, де відбуваються автограф-сесії.

На усіх найбільших стендах видавництв можна знайти книги на тему російсько-української війни і Майдану.

"Львівський форум є найуспішнішим загальновизнаним пропагандистом української книги", - зауважує автор українських бестселерів Василь Шкляр. Придивляється до книг у наметах розташованих уздовж алей на подвір'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карикатурист "Шарлі ебдо": мій гумор гострий і корозійний

Добре розкуповують і художні книги, і публіцистику.

"Придбала книгу Юрій Винничука "Лютеція", бо подобається, як він пише, - розповідає відвідувачка Мар'яна Яблонська. - Також купила останнє видання журналу "Дзвін", якого ще немає у продажу, книгу про Йосипа Сліпого. Втекли з роботи, аби купити книги". Тримає стопку книжок, зі співробітницею рушають до виходу.

До павільйону з книгами та футболками від Антіна Мухарського поспішають двоє дівчат. Фотографуються з актором. Він презентує "Національну ідею модерної України" великого формату. Продає по 400 гривень.

"Книга не може бути дешевою, бо над її виходом працює велика команда видавців. Використовують дорогі матеріали. А на Форумі багато авторів продають книги за цінами видавництв або й знижують ціну", - розповідає авторка Наталія Матолінець.

7-річний Степан Калагур вириває свою руку з руки матері і біжить до сусіднього павільйону із дитячими розмальовками. Бере одну і розглядає. Викрикує: "Тут так багато книжок. Я усі люблю".

О 18.54 перед закриттям на території ярмарку залишається кілька сотень відвідувачів. До виходу не поспішають.

14 вересня під час 24 Форуму видавців у Львові оголосили про створення нової літературної премії в Україні.

Зараз ви читаєте новину «На всіх стендах найбільших видавництв є книги на тему російсько-української війни - минув третій день Форуму видавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути