неділя, 18 вересня 2022 00:15

Спецтема: Війна Росії проти України

На Салтівці харківський фотограф знімає запуски ракет із Бєлгорода: знімки облітають світ
5

Сліди від ракет ворога, запущених по мирному Харкову з російського Бєлгорода
Фото: Вадим Бєліков
Сліди від ракет ворога, запущених по мирному Харкову з російського Бєлгорода
Сліди від ракет ворога, запущених по мирному Харкову з російського Бєлгорода
Сліди від ракет ворога, запущених по мирному Харкову з російського Бєлгорода
Фотограф Вадим Бєліков

Фотограф із Харкова Вадим Бєліков, який живе у Салтівському районі, зняв із власної квартири понад 60 запусків російських ракет.

Вікна його оселі на шостому поверсі виходять на північ. До російського Бєлгорода, звідки зазвичай летять ракети, – 60 км. Першими він сфотографував "Іскандери". Потім – зенітні С-300, пише texty.org.ua.

"Б'ють, щоб бити, тероризувати місто. Харків щодня потерпає від важких обстрілів з Бєлгорода. Особливу в ці останні дні, коли Збройні сили України активно пішли в наступ на Харківському напрямку", – розповів Бєліков.

Нещодавно шість його знімків взяло одне з найбільших у світі інформаційних агентств Associated Press.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя у підземеллі, літаки від яких усе здригалося і "батюшка Путін" у росіян: як Харків оговтується після жорстоких обстрілів

"Спочатку вони дуже сумнівалися, чи це справді ракети з Бєлгорода. Перевіряли. Бо йдеться про воєнний злочин, а Associated Press – поважна інформаційна агенція. Та є офіційні заяви адміністрації міста, висновки криміналістів і знімки – усе збігається. Фото взяли в роботу", – розповів харків'янин.

Він роздає знімки безоплатно, бо вважає, що більше людей побачать, звідки запускають ракети, "то краще". Загалом зробив приблизно 63 світлини.

Бєліков – етнічний росіянин. Раніше працював для харківського телебачення. Зараз пів року вимушено безробітний, доглядає 84-річну матір та знімає запуски ракет. Більшість його родичів досі живуть у Росії.

"Спершу родичі активно дзвонили: не хвилюйтеся, ми вас "звільнимо". А я стою біля вікна й дивлюся, звідки летять снаряди. Кажу про це родичам, а вони стверджують, що "це ваші по вас стріляють"... Скинув двоюрідному брату кілька відео обстрілів Харкова. У відповідь – глуха тиша. Так і перестали спілкуватися", – пояснив чоловік.

Вадим має кілька фото, на яких видно, як неякісні російські ракети самі розриваються в повітрі й самознешкоджуються. Мріє зняти, як російські ракети збивають наші захисники.

Від початку широкомасштабного російського вторгнення Харків одним з перших зазнав масованих збройних атак Росії, які не припиняють досі. Попри заяви російської влади не обстрілювати невійськові об'єкти, окупанти продовжували цілеспрямовано знищувати цивільну інфраструктуру міста та вбивати мирних людей.

Салтівка є найбільшим постраждалим районом Харкова через близькість до Росії. Найбільше дісталося мікрорайону Північна Салтівка. Десятки будинків палають щодня.

6 березня 2022 року президент Володимир Зеленський надав Харкову звання міста-героя України.

Зараз ви читаєте новину «На Салтівці харківський фотограф знімає запуски ракет із Бєлгорода: знімки облітають світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути