вівторок, 10 лютого 2015 12:20

На фронт поїхали львівські військові капелани на броньованому автомобілі
10

Фото: надано: cssr.lviv.ua

У львівському монастирі св. Альфонса 5 лютого освятили броньований автомобіль для військових капеланів. Його спеціально відремонтували та оббили непробивним металом, аби капеланам було безпечно пересуватись по різних батальйонах, частинах та блокпостах з метою духовного служіння і підтримки військових.

Автомобіль освятили поблизу монастиря св. Альфонса. Двоє священослужителів із водієм відправилися одразу на Схід. Фінансову та духовну підтримку надали настоятелі різних церков. Проект був здійснений спільними зусиллями та пожертвами церковних спільнот, таких як: храм Климента Папи Римського (м. Львів), храм отців-салезіян Покрову Пресвятої Богородиці (м. Львів), громада УГКЦ м. Віла Нова де Ґая (Португалія), та храми отців-редемптористів: м. Львів – св. Йосафата, Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, Матері Божої Неустанної Помочі; м. Тернопіль – Матері Божої Неустанної Помочі та Успіння Пресвятої Богородиці; м. Івано-Франківськ – Матері Божої Неустанної Помочі; м. Новояворівськ – свв. апостолів Петра і Павла; м. Кам'янець-Подільський – св. Йосафата.

Міністерство оборони України затвердило положення про службу військового духовенства (капеланську службу) у Збройних Силах України. Створення капеланської служби передбачається не тільки у війську, але також у Національній гвардії та Державній прикордонній службі. Положення визначає, що "основним призначенням військового священика є релігійна опіка особового складу ЗСУ та членів їх сімей, з метою заохочення, поглиблення релігійного життя, сприяння укріпленню позитивних рис характеру та моральних цінностей".

Зараз ви читаєте новину «На фронт поїхали львівські військові капелани на броньованому автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути