Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2022 07:26

Спецтема: Війна Росії проти України

"На Донбасі йде війна на виснаження" - окупанти готуються до вирішального наступу

"На Донбасі йде війна на виснаження" - окупанти готуються до вирішального наступу
Наступ на Ізюм російські війська почали, щоб оточити угруповання ЗСУ в зоні Операції об'єднаних сил, наголошує Олег Жданов. Фото: ye.ua

Окупаційні війська Росії всі сили, які можуть вивільнити, кидають на Ізюмський напрямок. Так хочуть оточити Збройні сили України в зоні операції Об'єднаних сил. Ця битва може стати вирішальною. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

"На напрямок Ізюма вони кидають все боєздатне, що в них є. Це головний і, можливо, останній наступ Російської Федерації. Якщо вони не досягнуть успіху, то почнуть програвати. І ми потихеньку зможемо переходити до контрнаступальних дій. Для нас це також головний напрямок - важливо вистояти і витримати цю навалу", - говорить Жданов.

Наступ на Ізюм російські війська почали, щоб оточити угруповання ЗСУ в зоні операції Об'єднаних сил, наголошує експерт.

"Щоб із цих позицій або висувати нам ультиматуми про здачу цих територій, або розвивати успіх далі. Вони хочуть вийти на адміністративні кордони областей і за можливості рухатися на Дніпро та Запоріжжя", - каже Жданов.

У РФ немає сил більше, ніж на один наступ, додає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "П'ять мільйонів українців не мають доступу до питної води" - експерт із питань довкілля

"Якщо ми їх розгромимо на сході, то третю хвилю вони не зберуть. Якщо тільки Путін не оголосить війну й не почне загальну мобілізацію. Але навіть у такому випадку перші війська Росії зможуть прийти лише за три-чотири місяці. Ми за цей час можемо спокійно громити все, що залишилося, і виходити на державні кордони", - говорить Жданов.

На окремих ділянках на Луганщині й Донеччині окупанти мають успіх та просуваються, наголошує військовий експерт.

"Вони обійшли Ізюм і далі йдуть на Рубіжне. Росіяни його починають захоплювати, потім наші відбивають. Тривають оборонні бої з перемінним успіхом з обох сторін. Іноді ворог просувається вперед, іноді ми відбиваємо. Там дуже важкі бої. Йде війна на виснаження", - каже Жданов.

Якщо Збройні сили переможуть на Донбасі, то далі зможуть відвойовувати південь, наголошує експерт.

"Майже всі війська окупантів зараз на Донбасі, за винятком тих, які штурмують Маріуполь, і тих, хто обороняється в районі Енергодара і Херсона. Від Гуляйполя намагаються розвивати наступ на північ на Краматорськ і Сіверськодонецьк. І з Ізюма намагаються розвивати наступ туди ж. Якщо вони в Краматорську зустрінуться, тоді у нас буде велика проблема. Наше завдання - не допустити цього", - пояснює Жданов.

За минулу добу ЗСУ відбили чотири атаки ворога на території Донецької та Луганської областей. Знищили п'ять танків, вісім одиниць броньованої, шість одиниць автомобільної техніки та вісім артилерійських систем противника.

11 квітня Збройні сили України відбили ворога від Золотого на Луганщині. Окупанти обстріляли кожне місто регіону. Зокрема, в Сіверськодонецьку, Лисичанську та Кремінній на Луганщині за добу зафіксували 26 ворожих обстрілів.

Зараз ви читаєте новину «"На Донбасі йде війна на виснаження" - окупанти готуються до вирішального наступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути