Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 14:40

Чоловік помер за годину після крапельниць, призначених лікарем

Чоловік помер за годину після крапельниць, призначених лікарем
Олександр Близнюк помер за годину після крапельниць із антибіотиками, які прописала йому сімейний лікар. Фото: аlkostop.info

57-річний Олександр Близнюк із Жашкова Черкаської області помер за годину після крапельниць із антибіотиками, які прописала йому сімейний лікар.

Медик рекомендувала небезпечні препарати без точно визначеного діагнозу, йдеться в сюжеті ТСН.

Олександр звернувся до лікаря зі скаргами на біль у грудях та горлі. Йому призначили робити інгаляції з гормонами. Від цього йому тільки погіршало, наступною порадою були антибіотики. Після двох крапельниць пацієнт помер на роботі. Це сталося на 3 день після того як звернувся до лікаря.

"Підійшов до людей, з ними переговорив, підійшов до машини і миттєво помер. Вийшло, що антибіотики та гормони дали навантаження на вже ослаблене серце", - розповідає вдова Галина Близнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працює cистема сімейної медицини у Кам'янець-Подільському

Розтин показав, що усі внутршні органи чоловіка здорові. Проте виявили ішемічну хворобу сердя, про яку лікар не знав адже перед лікування не було повного обстеження.

"Правильно було б зробити повне медичне обстеження, але це також залежить від того, які були скарги. Мені повідомили, що на той момент паціент жалівся лише на біль та першіння в горлі", - каже головний лікар Жашківського центру первинної сімейної медицини Наталія Жуківська.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею навмисне вбивство.

Із 2017 року в Україні запроваджують так звану британську модель медицини. Така система працює в Італії, Іспанії, Скандинавських країнах.За словами заступника міністра, реформування української медицини відбуватиметься у три етапи.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік помер за годину після крапельниць, призначених лікарем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути