четвер, 07 грудня 2017 15:49

Немовля українки депортували з Росії

Автор: Преступности.НЕТ
  Покинуті діти: немовля української заробітчанки депортували з Росії
Покинуті діти: немовля української заробітчанки депортували з Росії

До України привезли 6-місячного хлопчика, якого народила заробітчанка у Росії.

Жінка офіційно відмовилась від дитини. Пояснила російським службам у справах дітей, що у фінансовій скруті і немає належних побутових умов для виховання сина.

"Спочатку з Росії отримали листа від колег. Українка народила хлопчика і збирається від нього відмовитися. У повідомленні було прохання, щоб попрацювати з її родиною аби вони вплинули на жінку. Мабуть, нічого не вдалося", - розповідає Gazeta.ua начальник Служби у справах дітей у Шаргородському районі Валентина Коломієць.

Коли дитині виповнилося 5 місяців, українські служби у справах дітей отримали ще одного листа з Москви. Повідомили, що передають дитину в Україну.

"Приймали дитину на україно-російському кордоні "Гоптівка-Нехотєєвка". Ми найняли реанімобіль з лікарями, бо дорога не близька. 10 годин хлопчика везли з Москви до кордону і ще 12 годин до Вінниці. Ми вже знали, що дитинка хвора. Виявили запалення легень", - додає Валентина Коломієць.

Хлопчика одразу завезли до вінницької обласної дитячої лікарні. Там підлікували. За тиждень поселили в районну лікарню.

"Щоб визначити статус дитини, нам потрібно дочекатися з Росії матері хлопчика. Має написати відмову від дитини. Ту офіційну відмову, яку написала у Росії, українське законодавство не визнає. Матір боїться їхати. Не сподівалася на такий розголос. Гадала, немовля віддадуть у якийсь з московських дитбудинків чи хтось всиновить із росіян. Спочатку навіть заперечувала. Мовляв, то не про неї мова", - пояснює посадовиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видвореного соратника Саакашвілі схопили на кордоні

Через скруту жінка виїхала на заробітки до Росії. Своїх старших трьох дітей покинула на батьків. Літні люди відмовились брати опіку над четвертим внуком. Не мають матеріальної змоги.

Хлопчика вже хочуть всиновити 3 подружжя. Вони не мають своїх дітей.

45-річна українка Лариса Тимошенко депортували з Ізраїля. Жінка вимагає від країни компенсацію у 200 тис. шекелів. Це понад 1,5 млн грн. Жінка з вадами слуху прибула до Ізраїлю аби зустрітись зі своїм цивільним чоловіком 55-річним Адамом Гілем.

Працівник паспортного контролю поцікавився про обставини приїзду в Ізраїль. У позові наголошують, що питання ставили без сурдоперекладача. Його присутність передбачена законом під час спілкування з людьми з вадами слуху.

Зараз ви читаєте новину «Немовля українки депортували з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути