Ексклюзиви
понеділок, 13 листопада 2017 14:58

Українка вимагає від влади Ізраїлю 1,5 млн грн

Українка вимагає від влади Ізраїлю 1,5 млн грн
Глуха українка вимагає від Ізраїлю 1,5 млн Фото: vesty.co.il

45-річна українка Лариса Тимошенко, яку депортували з Ізраїля, вимагає від країни компенсацію у 200 тис. шекелів (понад 1,5 млн грн. - Gazeta.ua).

Жінка з вадами слуху прибула для зустрічі зі своїм цивільним чоловіком 55-річним Адамом Гілем. Пара познайомилася 3 роки тому в інтернеті. Після цього кілька разів зустрічались, пишуть "Вести".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, чому в Ізраїлі дітей віддають в інтернати

8 місяців тому Лариса прибула в Ізраїль на чергову зустріч з Адамом. Незважаючи на безвізовий режим, він надіслав дружині запрошення, де вказав усі свої дані. Під час паспортного контролю Лариса показала його разом зі зворотнім квитком в Україну та запискою від батьків Адама. В ній вони підтверджували, що готові прийняти Ларису в своєму будинку.

Працівник паспортного контролю поцікавився про обставини приїзду в Ізраїль. У позові наголошують, що питання ставили без сурдоперекладача. Його присутність передбачена законом під час спілкування з людьми з вадами слуху.

Оскільки жінці складно було відповідати на запитання, її відправили до депортаційного ізолятора, а звідти вислали в Україну. Жінка та її цивільний чоловік вважають такі дії неправомірними. Вони подали судовий позов.

Паралізований 6-річний Кріс Міллер із Каліфорнії, США, отримав компенсації від лікарні, де лікарі не повідомили про зловживання, які призвели до інвалідності.

Зараз ви читаєте новину «Українка вимагає від влади Ізраїлю 1,5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути