Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2021 16:24

"Метінвест" виступить стратегічним партнером проекту розвитку Національного заповідника "Хортиця" в Запоріжжі

"Метінвест" виступить стратегічним партнером проекту розвитку Національного заповідника "Хортиця" в Запоріжжі
"Метінвест" повністю профінансував розробку концепції проекту реконструкції Музею історії Запорізького козацтва та Кургану єдності на острові Хортиця

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній "Метінвест" стала стратегічним партнером проекту розвитку Національного заповідника "Хортиця" на однойменному острові в Запоріжжі.

Відповідно до прес-релізу, в п'ятницю в історико-культурному комплексі "Запорізька Січ" відбулося підписання меморандуму між Міністерством культури та інформаційної політики України, Запорізькою облдержадміністрацією та комбінатом "Запоріжсталь" групи "Метінвест". Меморандум закріпив консолідацію зусиль держави і бізнесу з комплексного відновлення Хортиці. "Метінвест" повністю профінансував розробку концепції проекту реконструкції Музею історії Запорізького козацтва та Кургану єдності на острові.

Реконструкцію Музею історії Запорізького козацтва та Кургану єдності планують виконати до тридцятої річниці незалежності України. Музей історії запорізького козацтва увійшов до списку 150 туристичних "магнітів", які планується реконструювати в ході реалізації ініціативи президента України "Велика реставрація".

"Проект реалізується під особистим контролем президента України Володимира Зеленського. Будь-які перетворення на острові можливі тільки зі збереженням культурної і наукової спадщини. Важливо, що до нас приєднується для реалізації цього глобального проекту інвестор, міжнародна компанія "Метінвест", у якої є успішний досвід реалізації проектів національного масштабу і яка готова стати провідником перетворень Хортиці. Це партнер, який викликає довіру. Наше спільне завдання - робити все якісно, ​​прозоро, в діалозі з громадськістю", - сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, якого цитує прес-служба.

Глава Запорізької ОДА Олександр Старух висловив упевненість, що даний проект стане прикладом успішного державно-приватного партнерства.

"Упевнений, що синергія роботи влади, великого бізнесу, залучення громадськості дасть результат, яким ми будемо пишатися. Але вважаю, що ключове поняття тут - відповідальність кожного з нас. Саме тому ми ініціювали проведення в Запоріжжі дискусійної платформи "Хортиця: видатна історія - велике майбутнє". Нам дуже важливо почути всі думки, зрозуміти їх і врахувати", - зазначив голова ОДА.

За його словами, проект реконструкції Національного заповідника "Хортиця" представляє повне оновлення острова з максимально дбайливою реконструкцією інфраструктури, зі збереженням природного балансу і біоценозу заповідника. Ключове завдання проекту - відновити та реконструювати існуючі об'єкти, повністю виключаючи нові забудови.

У свою чергу генеральний директор "Запоріжсталі" Олександр Мироненко нагадав, що будівництво головного туристичного магніту Хортиці - історико-культурного комплексу "Запорізька Січ" - раніше профінансував і побудував меткомбінат.

"Новий проект реконструкції - це новий етап співпраці бізнесу і держави. Ми відчуваємо особливий зв'язок з головною дестинацією Запоріжжя і прагнемо зробити її ще більш величною, привабливою і комфортною для мільйонів українців і гостей міста", - сказав Мироненко.

Прес-служба нагадує, що в 2007 році "Запоріжсталь" повністю профінансував створення історико-культурного комплексу "Запорізька Січ" на о. Хортиця, який відтворює образ козацької столиці і атмосферу часів козацтва і є єдиним збірним образом всіх існуючих в старовину Січей. Тут зібрані найцікавіші елементи архітектури, культури, побуту і життя запорізьких козаків. При цьому "Запоріжсталь" також фінансував створення військової пушкарні, експозицій "Козацький табір", "Часи козацькі - Січі запорозькі", реконструкцію музейних студій заповідника і підводні археологічні експедиції по підйому з дна річки Дніпро артефактів для музею.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Зараз ви читаєте новину «"Метінвест" виступить стратегічним партнером проекту розвитку Національного заповідника "Хортиця" в Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути