понеділок, 14 травня 2018 13:58

Мер одного з українських міст голодує

Мер одного з українських міст голодує
Мер протестує проти самочинного будівництва на центральній площі міста. Фото:imagecdn1.luxnet.ua

Міський голова Золочева на Львівщині Ігор Гриньків оголосив безстрокову акцію голодування. Так мер протестує проти самочинного будівництва на центральній площі міста.

Відеозвернення міський голова оприлюднив у Facebook, - пише ZIK.

У відео Ігор Гриньків зазначив, що відтепер його робочий кабінет – на площі Вічевій у Золочеві. Там здійснюється самочинне будівництво, на яке не реагують Держархбудінспекція та правоохоронні органи. Він закликав жителів міста приходити на площу "з молотками і стукати у мури самобуду", щоб цей стукіт почули у Львові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 50 днів голодування Савченко втратила 17 кг

"Оголошую про безстрокову акцію голодування проти бездіяльності інспекції Держархбудконтролю, проти бездіяльності правоохоронних органів. Від сьогодні моє місце тут, на площі", – повідомив Ігор Гриньків.

У місті Золочів місцевий підприємець відібрав у громади частину центральної площі міста. Тепер міська влада намагається повернути площу через суди.

За адресою площа Вічева, 1 у Золочеві розміщена будівля кінотеатру "Дружба". З 2004 року нею володіє підприємець Ігор Бартків. 2016-го він самовільно захопив частини бульвару Григорія Сковороди та площі Вічевої. Не маючи права на землю, розпочав реконструкцію кінотеатру "Дружба" з добудовою торгових приміщень.

Мер Києва Віталій Кличко дав забудовнику готелю на Андріївському узвозі, 14/16 місяць, аби готель почали будували за будівельними нормами. В плані будівництва повинно бути менше поверхів. Якщо інвестор-забудовник не вирішить проблему з поверхами протягом місяця, його чекатиме суд.

Зараз ви читаєте новину «Мер одного з українських міст голодує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути