четвер, 14 грудня 2017 13:30

Медики погрожують страйком

Медики погрожують страйком
Зарплатню отримали ще у вересні. Фото:/www.galka.if.ua

14 грудня сотні медиків у Коломиї на Івано-Франківщині з усіх медичних закладів вийшли на пікет до місцевої влади. Але ніхто з чиновників до них не вийшов.

Згодом працівники медичної сфери перекрили дорогу. Вони вимагають погасити заборгованість по зарплаті. Востаннє люди отримували кошти за вересень. За жовтень і листопад грошей немає. І коли будуть – невідомо, - про це пише "Галка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборгованість із зарплати на державних шахтах зменшилась вдвічі - Міненерговугілля

За словами головного лікаря Коломийської районної лікарні, тут чекають субвенції у розмірі 10 мільйонів гривень. Однак і цих коштів не вистачить, аби погасити частину боргу за листопад і повністю грудень.

Свої вимоги до влади озвучив страйковий комітет. Одна з них – втричі підняти зарплату медикам. Також хочуть аби визнали роботу медичної галузі області і району незадовільною. Якщо їх не виконають – з першого січня надаватимуть мешканцям лише невідкладну допомогу.

Президент Петро Порошенко підписав зміни до державного бюджету на 2017 рік.Закон збільшує видатки на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, субвенцію на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, медичну субвенцію для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Медики погрожують страйком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути