вівторок, 07 листопада 2017 17:50

Заборгованість із зарплати на державних шахтах зменшилась вдвічі - Міненерговугілля

Заборгованість із зарплати на державних шахтах зменшилась вдвічі - Міненерговугілля
Заборгованість по заробітній платі перед працівниками державних вугледобувних підприємств на кінець жовтня склала 86,8 млн. грн. Фото: Міністерство енергетики та вугільної промисловості України

Прострочена заборгованість по заробітній платі перед працівниками державних вугледобувних підприємств у жовтні зменшилася на 55,4%, і на кінець жовтня становила 86,8 млн грн (На 107,9 млн грн менше, ніж на початку жовтня).

Про це повідомили в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

За даними Міненерговугілля, за 10 місяців 2017-го державним вугледобувним підприємствам виплачено 4,17 млрд грн заробітної плати з нарахуваннями.

При цьому в міністерстві уточнили, що за рахунок держбюджету шахтам виплачено 1,66 млрд грн (близько 40%). Тоді як 60,2% виплаченої зарплати (понад 2,5 млрд грн) - це кошти від реалізації шахтами вугільної продукції.

Згідно з повідомленням Міненерговугілля, за 10 місяців 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року заборгованість по зарплаті знизилася на 76,5 млн грн або на 21,3%.

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості з 1 листопада 2017 року підвищило ціну на вугілля для державних видобувних підприємств з 2200 грн до 2425 грн за тонну. Глава Професійної спілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов зазначив, що таке підвищення вплине на рівень виплати заробітної плати шахтарям. "З огляду на те, що бюджет фінансується дуже і дуже погано, підвищення ціни на вугілля дасть нам можливість поліпшити становище з виплатами заробітної плати для шахтарів", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Заборгованість із зарплати на державних шахтах зменшилась вдвічі - Міненерговугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути