Ексклюзиви
четвер, 18 квітня 2019 14:08

Машини фермерки облили бензином і підпалили

2 місяці тому, 18 лютого, фермерці Вікторії Кулик із міста Бар на Вінниччині спалили 2 машини. Їх облили бензином у дворі багатоповерхівки.

Автор: фото надане Вікторією Кулик
  Вінниччина: досі шукають винуватців та замовників підпалу машин фермерки
Вінниччина: досі шукають винуватців та замовників підпалу машин фермерки

Винуватців і замовників досі шукають. Слідчі ще розслідують підпал. У кримінальному провадженні встановлюють свідків. Призначили низку експертиз, які ще тривають, розповіли у прес-службі Нацполіції у Вінницькій області.

Жінці помстились невідомі за те, що вона написала скаргу до Мін'юсту. У неї хтось вирішив "віджати" бізнес. Юридично новою власницею фермерського господарства стала Лаура Любчецько. Незаконну перереєстрацію бізнесу на неї зробив київський реєстратор Олександр Прошкін. Після миттєвої заяви постраждалих поліцейські обох подали у розшук. Їх досі не можуть знайти.

"Вони намагались нас не лише налякати, а й наробити біди, щоб ми ще за все відповіли. Але водночас хотіли донести, що треба платити. Інакше нам життя не дадуть. Якщо комусь простіше дати гроші за те, щоб не чіпали їхній бізнес, то я не така", — казала Gazeta.ua після підпалу Вікторія Кулик.

Родина Вікторії Кулик займається фермерським господарством 15 років. Вирощують зерно — кукурудзу, пшеницю, ріпак. Батько — голова Асоціації фермерів у Барському районі

У Мін'юсті розглянули скаргу швидко. Зміни до Реєстру внесли знову, що засновником господарства є Вікторія Кулик.

Розібратися із цим допоміг Антирейдерський штаб при Вінницькій облдержадмінстрації. Він працює третій рік. Там розповіли, що найбільше порушень фіксували 2017-го.

"Порушення відбувалися у межах області. Законодавство дозволяє реєстратору Жмеринського району перереєстровувати фірму, яка знаходиться, скажімо, у Барському районі. Тоді ми допомогли людям. Надавали серйозний юридичний, силовий і правоохоронний захист. Торік таких кричущих випадків майже не було, — говорить Gazeta.ua керівник Антирейдерського штабу Андрій Гижко. — Після випадку з Куликами зрозуміли, що це вже відбувається в межах України та світу. 2019-го появилась інша шахрайська злочинна схема. Реєстратори з інших областей стали перереєстровувати бізнес у чужому регіоні. Це взагалі заборонено законодавством. Житель Немирова абсолютно випадково дізнався, що він вже не є власником своєї фірми. Йому зателефонували з Податкової інспекції та перепитали, що у нього трапилося, що з'явився новий власник. Тут все і почалося. Виявили, що його бізнес перереєстрував реєстратор Дніпра. Власником став хтось із Кіпра".

Підприємцям варто частіше перевіряти свої дані у Реєстрі юридичних і фізичних осіб

"Радив би регулярно перевіряти інформацію. Добре, якщо хоча б раз на тиждень. Уважно стежити, хто внесений до засновників, керівників. Якщо таке стається, треба негайно подавати заяву до поліції, Мін'юсту. Ми допомагаємо грамотно скласти скаргу, щоб її позитивно розглянули у Мін'юсті. Важливий нюанс: скаргу треба подати вчасно. Протягом 60 днів від моменту перереєстрації", — підкреслив Гижко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три вибухи в маршрутках забрали життя 2 жінок

Навряд чи знайдуть реєстратора Олександра Прошкіна, який незаконно перереєстрував фермерське господарство Куликів.

"Важко сказати, хто причетний до злочинної схеми. Однозначно це реєстратор і люди, які хочуть відібрати підприємство. У справі Куликів реєстратор перебуває в розшуку. Силовики шукають його. Щодо нього багато справ. Якщо він не втік за кордон, то знайти його цілком можливо", — додав чиновник.

У місті Бар на Вінниччині власниці фермерського господарства Вікторії Кулик підпалили 2 автомобілі. Це сталося після численних погроз і вимагання грошей.
Поліція проводить досудове розслідування за ознаками умисне знищення або пошкодження майна.

Зараз ви читаєте новину «Машини фермерки облили бензином і підпалили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути