Ексклюзиви
субота, 12 червня 2021 19:53

Львівські батяри влаштували ретро-велопарад - фото
26

У Львові вібувся сьомий ретро-велопроменад "Батяри на роверах"
Фото: Валерій Шмаков
У Львові вібувся сьомий ретро-велопроменад "Батяри на роверах"
У Львові вібувся сьомий ретро-велопроменад "Батяри на роверах"
У Львові вібувся сьомий ретро-велопроменад "Батяри на роверах"
У Львові вібувся сьомий ретро-велопроменад "Батяри на роверах"

У Львові відбувся сьомий ретро-велопроменад "Батяри на роверах". Близько 100 велосипедистів, одягнутих в стилі велосипедної моди початку XX ст., проїхались центром міста.

Долучитись до заїзду міг кожен охочий, попередньо зареєструвавшись на сайті. Єдиною умовою участі був відповідний дрес-код.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дерев'яні велосипеди часів Першої світової та дитячий з прихованими колесами – чим дивували у вело-мото музеї

Маршрут велопробігу пролягав від пл. Митної до Художньо-меморіального музею ім. Івана Труша. Там відбулась екскурсія музеєм та лекторій за участі дослідників Львова й експертів зі стилю. Учасників частували автентичною галицькою кухнею від пані Стефи та Льолі.

Завершився фестиваль у трамвайному депо LEM station. Тут відбулась ретро-дефіляда з нагородженням найкращих образів, розіграш міського велосипеда, свінгові танці, кіно та музична програма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке зайдель і зафраєр – ведучі ранкового шоу бавились словами галицького діалекту

Для гостей свята без велосипедів працював ярмарок старовини "Тлум & Крам", де можна було придбати кераміку, аксесуари та предмети побуту різних декад XX ст.

Львівські батяри - субкультура, що панувала у Львові з середини 19 по середину 20 століття. Батяри мали особливий зовнішній вигляд, особливу говірку, полюбляли батярську музику, яка завжди була веселою, енергійною, під яку можна було від душі потанцювати та наспіватись в галасливій кнайпі. Батяр любив гарних жінок, міцну випивку, веселий дотеп і гарну гулянку. Коли вони збирались у другій половині дня у Львові ставало значно веселіше - вони любили жартувати та підколювати усіх.

"Батяри з одного боку були волоцюгами і хуліганами. А з другого — дуже елегантними хлопами зі львівських передмість", — розповідає львівський поет Андрій Панчишин.

Зараз ви читаєте новину «Львівські батяри влаштували ретро-велопарад - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути