Ексклюзиви
четвер, 30 червня 2022 17:57

Львівська міськрада заборонила діяльність РПЦ: подробиці

У Львові заборонили діяльність Російської православної церкви в Україні на території міста.

Відповідне рішення ухвалили депутати під час сесії 30 червня. Також заборонили діяльність Української православної греко-католицької Церкви "Група Догнала". Про це повідомив депутат Львівської міськради Юрій Ломага у Facebook.

"Діяльність цих структур має відвертий антидержавний та антиукраїнський характер та свідому й відкриту спекуляцію на релігійних віруваннях наших громадян з боку російських окупантів", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній просить Шмигаля передати ПЦУ один з храмів Києво-Печерської лаври

Автор: facebook.com/lomagaofficial
  У Львові заборонили діяльність Московського патріархату на території міста
У Львові заборонили діяльність Московського патріархату на території міста

За словами Ломаги, Українська правовірна греко-католицька церква "Група Догмала" призводить до штучного протистояння та розколу українського суспільства на релігійній основі.

"Тому з метою консолідації українського народу ми ухвалили відповідне рішення. Російській агентурі не місце у Львові. Московський патріархат та "Група Догнала" несуть загрозу національній безпеці України", – резюмував депутат.

Храм Різдва Христового в Івано-Франківську перейшов до Православної церкви України. Це останній храм міста, який належав до РПЦ.

З 15 грудня 2018 року - 1016 релігійних громад та монастирів заявили про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до ПЦУ на 25 червня 2022 року.

Перехід церковних громад до ПЦУ - процес переходу парафій РПЦ до Православної церкви України, який почався після Об'єднавчого собору 15 грудня 2018 року і створення в його результаті Православної церкви України.

Зараз ви читаєте новину «Львівська міськрада заборонила діяльність РПЦ: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути