6 березня у Львівському палаці мистецтв стартувало VIII Національне Свято Шоколаду. Протягом трьох днів свята кожен зможе поласувати унікальними десертами у "Майстерні шоколатьє", здійснивши благодійний внесок. Усі кошти буде передано у "Фонд Гарнізонного храму Св. Петра і Павла у Львові" для надання допомоги сім'ям військовослужбовцям у зоні АТО.
Новинки свята - 5-метровий шоколадний млин, гігантська 9-метрова шоколадна коробка цукерок, свічки-десерти та частування 30 кілограмовим трюфелем. А кожен маленький гість зможе взяти участь у виготовленні солодощів та долучитись до різноманітних майстер-класів та конкурсів.
Співак Павло Табаков та шеф-кухар Євген Сушко на відкритті разом приготували авторський сирник, яким пригощали усіх охочих.
"Я взагалі любитель шоколаду, навіть одразу не можу назвати улюблений десерт, у мене їх багато. Але можу сказати напевно, що мені дуже смакує розтоплений шоколад, справжній, той. який удома готують, аби поливати солодкі страви, торти. Люблю, коли він трохи загустів, а ще – облизувати ложку, якою його перемішували. Сьогодні із Євгенієм приготували сирник, гадаю, всім дуже сподобалося, бо вийшов насправді смачний", - каже співак Павло Табаков.
На відвідувачів очікує традиційний Шоколадний ярмарок, майстер-класи від професійних шоколатьє та створення шоколадних скульптур для Шоколадного міста. Окрім цього, кожен охочий зможе на Святі власноруч виготовити свою шоколадну свічку у "Львівській свічковій мануфактурі".
Одеситка Олена Проців приїхала із синами із Одеси на свято Шоколаду до Львова.
"Скільки солодощів на одному місці я не бачила, скрізь – запах шоколаду. Шкода, що його не можна з'їсти багато, але ми обов'язково привеземо додому солодкі сувеніри. Багато дегустацій, тому можна спробувати різні види солодощів, кави. Дуже добре, що є дитячі майданчики, майстер-класи для діток, все продумано", - каже жінка.
Родзинка свята – величезний шоколадний млин, а традиційною стала галерея скульпторів, де скульптури з шоколадних брил створюють львівські митці. Скульптурами доповнять Шоколадне містечко із справжньою залізницею.
7 березня на головній сцені о 14:00 стартує IV Чемпіонат кондитерів-аматорів "Домашній кондитер". Семеро креативних кондитерів різних професій – від гіда до стоматолога , які володіють особливими рецептами приготування шоколадних виробів, презентуватимуть свої творіння, історії та змагатимуться за звання найкращого кондитера-аматора. А 8 березня на головній сцені свята запрошені кондитери створять величезний шоколадний трюфель та пригостять десертом усіх гостей.
На Шоколадному ярмарку можна купити і спробувати бельгійський, швейцарський, італійський та український шоколад у всіх видах – розтопленому, гарячому, у формі різноманітних фігурок, скульптур, із начинками. Також є дуже великий вибір випічки, солодощів, шоколадних наливок, кави, какао та інших десертних виробів.
Триватиме VIII Національне Свято Шоколаду у Львівському Палаці мистецтв, вул. Коперніка, 17 до 8 березня включно.
Коментарі