четвер, 31 жовтня 2019 11:45

Куди поїхати в Карпати восени: 10 найкращих курортів
7

Відпочинок у Карпатах восени хороший тим, що можна побути наодинці з природою, насолодитись неспекотною погодою у походах. Відвідавши мінеральні курорти Карпат восени, можна відновити тонус організму та пройти повноцінне лікування. Також осінні Карпати пропонують участь у різних фестивалях. Gazeta.ua зібрала найпопулярніші місцини для відпочинку у горах у цю пору.

1. Яремче
Яремче – український курорт, розташований у низькогірному районі на березі річки Прут. Відпочинок у Яремче можливий не тільки влітку, але й цілий рік, так як на території курорту розташовано безліч всіляких санаторіїв, профілакторіїв, баз відпочинку та готелів. Восени тут тримається помірна температура, а природа розквітає новими барвами.
В околицях курорту можна відвідати водоспад Пробій з його мінеральними джерелами, а також пройтися по стежці Довбуша. Крім того, всі охочі можуть прогулятися на найвищу точку Карпатських гір – Говерлу. Можна відвідати Яремчанський тваринний заповідник, в якому живуть плямисті олені, козулі, дикі кабани та інші тварини. Буквально на кожному кроці в Яремче пропонують покататися на джипах, квадроциклах, велосипедах та конях.

Екскурсію можна розпочати з прогулянки по ринку в центрі міста. Тут можна поспілкуватися з місцевими, випити ароматного чаю, закусити сирними фігурками з бринзи і купити сувенір ручної роботи.

2. Рахів

Рахів – найбільш високогірне місто в Україні. Це містечко на Закарпатті з усіх боків оточене Карпатськими горами: Горгани на півночі, Свидовець на заході, Чорногірський хребет на північному заході і Рахівські гори на півдні.

Автор: з відкритих джерел
  Гора Піп-Іван
Гора Піп-Іван
З навколишніх населених пунктів Рахівського району Закарпатської області бере початок велика кількість гірських маршрутів, спрямованих у височінь Карпат: сходження на гору Петрос, Велика і Мала Близниці та сходження на гору Піп Іван Мармароський. Також можна відвідати Карпатський біосферний заповідник та Музей гуцульської різьби Юрія Павловича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Температурне піке": синоптики уточнили прогноз погоди на останній день жовтня

3. Вижниця
Вижниця – особливе місце в Чернівецькій області на березі річки Черемош в оточенні гір та хвойно-листяних лісів, звідки, власне, і починаються Карпати. Благодать місцевого краю в цілому викликає відчуття райського спокою та ідилії.
Восени туристи можуть дослідити тутешні пішохідні, велосипедні та водні маршрути, насолодитися кінними прогулянками, покататися на квадроциклах. А ті, кого ваблять гори, підкорити чергові вершини. І не забудьте про SPA по-карпатськи – купіль в чанах на травах неймовірно розслабляють і тонізують. Можна також відвідати урочище Протяте Каміння, печеру Довбуша, скелю Кам'яна багачка та водоспади, яких у Вижницькому районі налічується більше 10-ти.

4. Буковель
Популярний і найбільший гірськолижний курорт Карпат в селі Поляниця Івано-Франківської області. Перше, що хочеться відзначити, - це розвинена інфраструктура комплексу і різноманітний перелік розваг. Буковель насичений екстремальними атракціонами, які доступні з вересня по листопад. Якщо ви приїхали в Карпати восени заради підкорення вершин, найближчі походи з Буковеля – сходження на гори Хом'як, Синяк і Малий Горган.

5. Мукачево
Мукачево розташоване на берегах річки Латориця, яке щорічно приваблює тисячі туристів. Це затишне містечко рясніє безліччю архітектурних пам'яток, його центр є пішохідною зоною – тут знаходиться міська ратуша з елементами готики, костел покровителя міста Святого Мартина та пам'ятник Кирилу і Мефодію.

Автор: з відкритих джерел
  Замок Паланок
Замок Паланок

Лідером за популярністю серед туристів є замок Паланок – найцінніший пам'ятник архітектури 14-17 століть. Околиці Мукачева не менш цікаві: в Чинадієво розташований замок Сент-Міклош, від нього можна прогулятися до водоспаду Скакало, а у селищі Карпати насолодитися красою парку перед палацом Шенборнів. Також місто славиться своїми святами і фестивалями. В першу неділю вересня відзначається "Свято меду", а 11 листопада шанують святого Мартина, який є покровителем Мукачево. З цього приводу у місті відбувається святкування Дня Святого Мартина. Програма фестивалю включає в себе костюмовану виставу, дитячу ходу з ліхтариками і феєрверками – три дні гості та мешканці міста насолоджуються цим веселим дійством.

6. Ворохта

Автор: з відкритих джерел
  Віадук у Ворохті
Віадук у Ворохті

Ворохта – невелике селище, розташоване на схилах Карпатських гір. Це зручний курорт з точки зору близькості до Говерли, хоча приєднатися до організованої похідної групи можна з будь-якого туристичного центру Івано-Франківської області.
У Ворохті дуже популярним заняттям серед туристів-екстремалів є рафтинг. Самим ідеальним періодом для сплавів вважається весна, але сезон триває до жовтня. Також можна вирушити на кінні прогулянки – свого роду гуцульську екзотику, яка обіцяє туристу прогулянку по чітко прокладеному маршруту верхи. З визначних пам'яток тут є занедбаний залізничний міст-віадук. Якщо любите тривалі походи по вершинах і пагорбах, то обов'язково потрібно відвідати озера Несамовите і Бребенескул в оточенні гір Чорногірського хребта.

7. Анталовці

Анталовці – маленьке село, розташоване на березі річки Віола. Незважаючи на свої скромні розміри, курорт розвивається з кожним роком. Поряд з приватними садибами, тут є великі готельно-ресторанні та спа комплекси, які пропонують відпочити з максимальним комфортом і різноманітністю розваг.

Автор: з відкритих джерел
   Сімейний оздоровчий комплекс "Богольвар" у Анталовці
Сімейний оздоровчий комплекс "Богольвар" у Анталовці

"Богольвар" – сімейний оздоровчий комплекс преміум формату, де можна відпочивати доступно завдяки знижкам від Покупон. На території комплексу працюють бари і дискотека, SPA центр з відкритим сезонним басейном, який працює до початку жовтня, міні-зоопарк, бюро екскурсій. Також можна відвідати Будинок-музей, а любителі гір можуть доповнити відпочинок восени походом на Анталовецькі скелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик дав прогноз погоди на листопад в Україні

8. Криворівня

Гуцульське село Криворівня розташоване в долині річки Чорний Черемош. В минулому село було раєм для творчих людей, тут відпочивали та творили свої шедеври найвідоміші люди України, у тому числі Іван Франко. Ці місця надихнули Михайла Коцюбинського на створення однойменної повісті "Тіні забутих предків".
Пейзажі Криворівні неповторні в осінню пору. Тут можна провести багато часу, просто гуляючи музеями і слухаючи екскурсоводів. Найвідоміший і найпривабливіший музей "Гуцульська гражда". Крім того можна відвідати Літературно-меморіальний музей Івана Франка та музей Параски Плитки-Горицвіт. Оскільки Криворівня розташована у мальовничому куточку Карпат, то мандрівники можуть роздивитись красу довколишніх гір.

"Мені дуже подобається природа, самобутні люди, прості, гарні у спілкуванні. Свіже повітря і цілюща вода в джерелах, домашня їжа: бринза, сметана, гуслєнка, молоко, кулеша. Можна ходити горами, побути біля річки", - ділиться враженнями львів'янка Данута Оленцевич.

9.Термальні джерела Косино

Оздоровчо-рекреаційний комплекс "Косино" – один з кращих термальних комплексів України. Розташований в селі Косонь на Закарпатті. Вересень, жовтень і навіть листопад – чудовий час для відпочинку в Карпатах з можливістю купатися в теплих водоймах з природним цілорічним підігрівом.
Відігріватися, купатися і насичувати організм корисними мінералами і киснем можна в одному з п'яти басейнів, в тому числі дорослому та дитячому з прісною водою, і в джакузі з ароматом і присмаком вина, кави, пива і фірмової угорської фруктової настойки. Для тих, кому мало "водяного котла", - 7 саун: евкаліптова, трав'яна, угорська, хамам, римська, соляно-лисяча нора і крижана печера. В перший місяць осені також можна розважитися водними атракціонами.

10. Коломия

Автор: з відкритих джерел
  Музей "Писанка" в Коломиї
Музей "Писанка" в Коломиї

Коломия – західноукраїнське містечко Прикарпаття в Івано-Франківській області. Восени Коломия прекрасно підійде в якості туру вихідного дня або стане початком захоплюючої подорожі по Карпатах. Варто заглянути і в тутешній Музей "Писанка". Тут зібрана величезна колекція зразків українського розпису на яйцях з понад 10 тисяч експозицій. А сам фасад музею оформлений у вигляді величезного розписного яйця. Також ввечері на площі Шевченка включається світло-музичний фонтан.

Показали радянські фотографії туристичних місць Львівської області. Серед туристів популярними були водойми. гірські райони та санаторії області

Зараз ви читаєте новину «Куди поїхати в Карпати восени: 10 найкращих курортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути