Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2020 13:57

Корову 6 годин тягли з болота лебідкою і підіймачем

Корову 6 годин тягли з болота лебідкою і підіймачем
Операція з порятунку тривала 6 годин.Фото МНС

Кілька одиниць спеціальної техніки та шість годин напруженої роботи знадобилося чигиринським рятувальникам аби витягти з багнюки корову Росинку, яка застрягла в березі річки Тясмин.

– Історія трапилася у суботу увечері, – розповідає керівник Чигиринського відділення управління державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Лазоренко. – Увечері пастухи гнали корів додому. Тварини традиційно зайшли на водопій. Коли пастухи повернулися додому, то виявили, що не вистачає однієї корови. Господарі пішли на її пошук. Виявилося, що корова Росинка після водопою повернулася не натоптаною стежкою, а зайшла в невеличку бухту, яку в тих місцях утворює річка Тясмин. Глибина води там до метра, ще метр – намул. Таким чином корова пройшла близько 200 метрів і зупинилася знесилена. Ситуацію ускладнив місцевий ландшафт. Високі береги не дозволили корові видертися з річища.

Підіймач розрахований на 400 кілограмів, а корова важить 500

Спершу тварину намагалися врятувати власники.
– Вони поганяли її близько двох годин. Корова знесилилася остаточно, – розповідає Олександр Миколайович. – Лише тоді викликали рятувальників. Я змушений був задіяти резервну зміну, оскільки основна того дня працювала на пожежі. Ми приїхали вантажівкою КрАЗ і намагалися лебідкою підтягти корову. Однак лебідка не підіймає нагору, а лише тягне до себе. Ми витратили ще чотири спроби і лише втратили час. Почало темніти. Хтось згадав, що в Чигиринському монастирі є колінчастий підіймач. Нам без проблем його надали. Однак і це ще було не все. Підіймач розрахований на 400 кілограмів, а корова важить 500. Загалом за 4 години роботи ми здійснили 10 невдалих спроб. Хтось порадив покликати людину, яка постійно працює на підіймачі – Юрія Приходька. Корову обв'язали пожежними шлангами та мотузками. З одного боку тягли ми вручну, з іншого – Юрій Приходько своїм підіймачем. нарешті після дванадцятої спроби корову витягли на безпечне місце.

Рятувальну операцію загалом закінчили о 12 годині ночі.

Зараз ви читаєте новину «Корову 6 годин тягли з болота лебідкою і підіймачем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути