вівторок, 09 липня 2013 19:55

Комсомольці розкритикували націоналістів, які вигідні ПР
7

Фото: Фото: Андрій Янович

Учасники з?їзду ленінського комсомолу західних регіонів України, що відбувся 9 липня у Тернополі, розкритикували націоналістів, Партію Регіонів та продажних журналістів.

Вони заявили, що діюча влада невірно виховує молодь, і пообіцяли взятися за просвітництво мас, переорієнтовуючи їх з ідеалів Бандери на героїчні приклади Леніна та Павки Корчагіна.

"Одною з проблем молоді в Західному регіоні України є значне поширення націоналізму. Це вигідно і владі, і опозиції. Партія Регіонів довгий час мирилася з розвитком націоналістичних організацій, фактично сприяючи їм. Цим влада намагалася скерувати протестні настрої людей в безпечне для себе русло. Зараз вони раптом взялися активно боротися проти фашизму – проти того, чому вони самі дали розвитися. Використовуючи небезпеку націоналізму, олігархи, які зараз при владі, будуть намагатися встановити в країні диктатуру", ? заявив під час зустрічі головний комуніст Тернополя Веніамін Прошкін.

Як приклад неадекватного виховання дітей, товариш Прошкін навів роботу, яка надійшла на один з дитячих конкурсів, що проводила Компартія. Тематикою конкурсу був "Героїзм та герої".

"Відкрив першу сторінку – там намальовані бандерівці в квітках. Далі бандерівець – а біля нього соловейчик співає. Я просто сміявся з цього. Далі був портрет Гітлера. Писало, що це – визволитель. В мене був сміх крізь сльози", ? заявив Прошкін.

Комсомолець з Івано-Франківська Ігор Міглачов заявив, що ленінцям важко отримати допомогу від держави на проведення своїх заходів.

"В Івано-Франківську виділяють 220 тисяч на підтримку громадських організацій. Але отримати їх важко – потрібно мати зареєстровану юридичну особу і постійно носити звіти в податкову, навіть якщо вони пусті. Натомість добре фінансується „Пласт" – їм дають 80 тисяч окремим рядком в бюджеті. Окрім того, вони мають багато грантів і спонсорів. За літо охоплюють молодь повністю – роблять по 5-10 таборів. І звичайно насаджують молоді свою ідеологію – любов до Бандери", ? заявив Міглачов.

На з?їзді в Тернополі ленінці постановили посилити свою просвітницьку роботу. Одним з перших заходів в цьому плані має стати молодіжний табір до 70-ої річниці Карпатського рейду Сидора Ковпака.

"Окрім табору проведемо мітинг та відвідаєм музей Ковпака в Яремчі. На щастя, він зберігся. Щоправда, експозиція Ковпака тепер стоїть навпроти експозиції про дивізію СС „Галичина" – це жах" , ? заявив Міглачов.

Після офіційної частини з?їзду комсомольці-господарі запросили гостей з інших областей на обід та на прогулянку катером по плесу місцевого ставу. На з?їзд до Тернополя приїхали представники Рівного, Львова та Івано-Франківська.

Зараз ви читаєте новину «Комсомольці розкритикували націоналістів, які вигідні ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути