середа, 26 червня 2013 17:27

"До 24 серпня це неподобство мають усунути з Новоград-Волинського" - "свободівець" про пам'ятник Леніну

"До 24 серпня це неподобство мають усунути з Новоград-Волинського" - "свободівець" про пам'ятник Леніну
Леніна перевезуть із центральної площі Новоград-Волинського у глухий сквер Слави. Фото: ukurier.gov.ua

У "Свободі" сподіваються, що до Дня Незалежності України з центральної площі Новоград-Волинського, що на Житомирщині, демонтують пам'ятник радянському вождю Володимиру Леніну.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав керівник Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Сидір Кізін.

"Реконструкція площі вже розпочата, тому, думаю, що найближчим часом уже виконуватимуться роботи з перенесення пам'ятника, - говорить він. - Ми вимагаємо від Новоград-Волинської міськради і виконкому негайно вирішити це питання з демонтажу пам'ятника. Але воно з різних причин затягується, що залежить, на жаль, не від нас, бо маємо лише два депутати у міськраді, і міський голова не є членом "Свободи". Ми сподіваємося, що хоча б до Дня незалежності це неподобство буде усунено з Новоград-Волинського".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" за власні кошти демонтує і перевезе пам'ятник Леніну на Житомирщині

За словами "свободівця", коли існує в країні три найвищі нормативні акти, укази президента про демонтаж пам'ятників особам, причетним до голодоморів і політичних репресій, то представники місцевої влади повинні були вирішити це питання і демонтувати ці пам'ятники.

"Однак місцеві органи влади довший час порушували ці нормативні акти. Крім указів президента Ющенка 2006-го, 2007-го і 2009-го років, існував ще й указ Кравчука від 1993 року. Вони не виконувалися. Тому, вочевидь, знаходилися громадяни, які самотужки хотіли виконати ці укази. Зараз у Новоград-Волинському є рішення місцевої ради. Тому, думаю, що таким чином у законний спосіб буде нарешті вирішене це питання", - переконаний Кізін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Краматорська лишила Леніна у центрі міста, щоб "не стати бандерлогами"

Нагадаємо, навесні Новоград-Волинська міська рада ухвалила рішення "Про реконструкцію частини Центральної площі міста Новограда-Волинського". Відповідно до нього, із площі, що на вулиці Шевченка, мають перенести пам'ятник Леніну у сквер Слави на вулиці Соборності.

"Сквер Слави, куди планують перенести пам'ятник Леніну, хоч і знаходиться нібито у центральній частині міста, але не сказав би, що воно є дуже популярним. Хіба що ввечері для тих, хто любить у темноті попити там пива чи сто грам. Це така глуха місцина", - запевнив Gazeta.ua голова Новоград-Волинської міської організації ВО "Свобода" Олександр Захарчук.

Як уже повідомлялося, профінансує "переїзд" Леніна місцевий осередок "Свободи".

Зараз ви читаєте новину «"До 24 серпня це неподобство мають усунути з Новоград-Волинського" - "свободівець" про пам'ятник Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути