середа, 27 квітня 2022 06:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Кім про ситуацію на Миколаївщині: ми готуємося наступати

Кім про ситуацію на Миколаївщині: ми готуємося наступати
Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Фото: facebook.com/VitaliiKimODA

Збройні сили України на Миколаївщині готуються до наступу.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім в телеефірі "Єдині новини" 26 квітня, передає Gazeta.ua.

На запитання, коли очікують наступ на Миколаїв, він відповів:

"Наступ на Миколаїв не очікується. Очікується наступ на Херсон. Ми хочемо самі наступати. Ми готуємось до захисту, до поганого варіанту, якщо ми програємо на передній лінії. Ми готуємось і наступати, і захищатись. Ми готуємось до найгіршого варіанту завжди".

Також Кім розповів про базування ворожих угруповань.

"Групуються вони посередині між Кривим Рогом та Миколаєвом за річкою Інгулець. Там їх база, де вони групуються, перегруповуються. Я вважаю, що вони формують резерви для того, щоб реагувати після того, як буде розуміння, що відбувається на Донбасі", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Миколаєва про плани РФ: ми готуємося до повномасштабного вторгнення

За словами Кіма, обстріли Миколаївщини не припиняються і область щодня зазнає нових збитків через руйнування.

"Були обстріли, повітряна тривога. Точно по ситуації не можу сказати, тому що це передня лінія – там щоденно не рахують збитки. Сьогодні обстріли були, але не такі важкі, як кілька днів тому", - додав посадовець.

Кім зазначив, що поки немає можливості полагодити прорив у водогоні і відновити водопостачання Миколаєва.

"На зараз прорив знаходиться у сірій зоні на лінії зіткнення між ЗСУ та окупантами. І наразі немає можливості виїхати та полагодити цю трубу. Проте наші зварники з ТРО готові виїжджати на лінію фронту і це робити, але ризики дуже великі і ще через те, що у окупантів є можливість пошкодити її знов", - пояснив Кім.

Водопостачання в Миколаєві припинилося 12 квітня через ворожі обстріли. Води немає вже 15-й день. Працівники підприємства Миколаївводоканал роблять усе можливе, щоб якомога швидше відновити водопостачання. Вони вже усунули проблему з електромережею і перевели насоси на резервну лінію, але паралельно виникли інші технічні збої.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення у самому місті та Миколаївській області.

25 квітня поранення в регіоні отримали троє цивільних людей. Загалом на ранок 26 квітня у лікарнях перебувають 210 громадян, які постраждали від атак окупантів на Миколаївщині.

Зараз ви читаєте новину «Кім про ситуацію на Миколаївщині: ми готуємося наступати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути