Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 23:51

Здається, що втрати даремні, але зміни є: на честь Героїв Небесної Сотні запалили свічки
16

У Львові вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні акцією «Свіча пам’яті».
На честь загиблих учасників Революції Гідності в центрі міста запалили сотні свічок та лампадок.
У Львові вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні акцією «Свіча пам’яті».
У Львові вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні акцією «Свіча пам’яті».
На штучних деревах діти розвішали три сотні паперових ангелів, яких виготовляли разом із дітьми Героїв Небесної сотні.

У Львові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні акцією "Свіча пам'яті". На честь загиблих учасників Революції Гідності в центрі міста запалили сотні свічок та лампадок.

У поминальному віче біля пам'ятника Тарасові Шевченку взяли участь львів'яни, студенти, представники міста і області, громадські діячі, духовенство, учасники АТО, волонтери, родини загиблих Героїв.

Захід розпочався з екуменічної панахиди. В межах вечора виступили капела "Дударик", співаки Ірина Доля, Максим Перевʼязко, екс-ведуча Львівського Майдану Софія Федина, колишній мер Студентської ради Львова Євген Филипець, та учасник Революціїї Гідності Ігор Чабан. Чоловік на Майдані отримав поранення не сумісні із життям, але вижив.

"Якби існувала градація героїчності, то наші хлопці займали би там найвищі сходинки. Інколи нам здається, що всі ці втрати даремні. Але зміни є, хоч не такі масштабні як ми сподівалися, але вони є. А щоб зміни були ще більшими треба нам почати міняти свою ментальність. Адже ми до кінця не вірили, що нам удасться досягти результату, та ми його досягли", - зазначив Ігор Чабан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Активісти вбиті дуже професійно" – як відбувалися розстріли на Майдані

Також на площі перед пам'ятником Т. Шевченкові відбулася тиха акція "Ангели пам'яті". На штучних деревах діти розвішали три сотні паперових ангелів. Виготовляли ангелів впродовж тижня разом із дітьми Героїв Небесної сотні.

"Ми сьогодні вшановуємо не тільки полеглих на Майдані, сьогодні ми дякуємо їхнім братам і сестрам, їхнім дружинам і батькам, їхнім матерям. А також братам, сестрам, матерям тих, хто зараз захищає нашу державу у війні", - наголосив Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возняк.

У внутрішньому подвір'ї географічного факультету Львівського національного університету ім. І.Франка відкрили погруддя Герою Небесної Сотні Ігорю Костенку. На церемонії були присутні мати і сестра Героя України.

Зараз ви читаєте новину «Здається, що втрати даремні, але зміни є: на честь Героїв Небесної Сотні запалили свічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути