понеділок, 16 вересня 2019 20:38

Кабмін "забув" про гроші на злітно-посадкову смугу аеропорту Дніпра - ЗМІ

Кабмін "забув" про гроші на злітно-посадкову смугу аеропорту Дніпра - ЗМІ
Фото: ДОДА

Кабінет Міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради проект Державного бюджету-2020, в якому не передбачено фінансування реконструкції злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту "Дніпро", критичною для нормального повітряного сполучення Дніпра з рештою світу. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, з жалем відзначаючи, що надії дніпрян на прогрес у вирішенні цього питання після візиту 14 вересня президента України Володимира Зеленського в місто.

"На жаль, в проекті бюджету на авіасполучення Дніпра виділять 0 грн: три останніх стовпчика - проект на наступний рік", - пишуть журналісти, які ознайомилися з документом, повідомляють "Українські новини".

Дніпровські ЗМІ нагадують, як новопризначений голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Бондаренко відразу після подання президентом запевнив: "Кредит довіри повертатимуть людям якісною роботою. У пріоритеті - новий аеропорт". "Виходить, поговорили і забули?", - обурюються журналісти.

Як повідомлялося раніше, міністр фінансів Оксана Маркарова не підписала паспорт бюджетної програми на 200 млн грн. "Процес повис в повітрі. Саме з цієї причини зараз заблоковані будь-які починання по аеропорту в Дніпрі", - писав минулого тижня "Інформатор".

Депутатів Верховної Ради від Дніпра обурило таке ставлення до міста і його жителів.

"Я розумію, що зв'язати Чорне море з Аравійської пустелею, або з чим там планувалося, це дуже важливо. Майже так само важливо, як 2 мільярди гривень, закладених у бюджет на суспільне телебачення, яке ніхто не дивиться. Але аеропорт в Дніпре, це трохи важливіше", - написав на своїй сторінці в Facebook народний депутат від округу № 25 в Дніпрі, член партії "Слуга народу" Максим Бужанський. Він, зокрема, звернувся до Ірини Верещук, представнику Кабінету Міністрів у Верховній Раді, з проханням передати рекомендації "не експериментувати з настроями громадян, що зробили президенту і партії "Слуга Народу" величезну підтримку на виборах".

Нагадаємо, що остання реконструкція аеропорту Дніпра, створеного в 1943 році, була проведена 30 років тому, інфраструктура безнадійно застаріла і фізично зношена настільки, щоб загрожувати безпеці літаків і пасажирів. Через це повітряні ворота Дніпра скоротили активність відправки літаків зі ста рейсів на добу до трьох, що відрізало місто від туристичних потоків, стримує економічну активність і обмежує міжнародні ділові зв'язки регіону. Городяни вже двічі збирали десятки тисяч підписів під петиціями (на адресу місцевої влади і президента) з проханнями надати державне фінансування на реконструкцію ЗПС в аеропорту Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін "забув" про гроші на злітно-посадкову смугу аеропорту Дніпра - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути