понеділок, 24 вересня 2018 14:06

"Йду в суд" - Олександр Мамай розповів про плани після недовіри

"Йду в суд" - Олександр Мамай розповів про плани після недовіри
Мер Полтави Олександр Мамай йде до суду і готується до нових виборів. Фото Дениса Скриля

Екс-міський голова Полтави Олександр Мамай пояснив ситуацію в місті і власні плани після звільнення.

Про це розповів на прес-конференції, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Був готовий до недовіри, але у законний спосіб. Приготували проект на чергову сесію 21 вересня, але діалогу не вийшло. Хотів звернутися до депутатів, хотів поговорити стосовно всіх звинувачень. Але депутати під тиском Адміністрації президента так поспішали закінчити це рейдерство, що наробили багато помилок. Буду позиватися в адміністративний суд, щоб перевірили процедуру проведення недовіри".

Екс-мер вказує на тиск на депутатів міськради із боку керівництва всеукраїнських партій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Боротьба триває" - у Полтаві заблокували міську раду

"Суд може тривати роками, тому поки буду займатися політикою і громадською діяльністю. На всі провокації не повівся, мітинги скликати не буду і штурмувати міськраду теж. Знаю, що активісти, яких привезли із Харкова, готували зеленку і яйця, щоб зробити акцію для камер. Якби такі дії вчинити кілька років тому, то спецназівці б поклали всіх молодиків на підлогу. Таку вакханалію ніхто не ризикнув би проводити. Але зараз все під наглядом СБУ, навіть печатку виготовили із порушеннями. Поліція порушила кримінальні справу стосовно самоуправства, але за кілька годин всі документи вилучила прокуратура і передала до СБУ. Проти мене виступила вся державна система, проти якої важко боротися".

Міський голова готується до наступних виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мамай прокоментував своє усунення з посади мера Полтави

"Якщо суд програю, буду йти на позачергові вибори міського голови Полтави знову. Також думаю про вибори до Парламенту. Там теж маю реальний шанс на перемогу від двох полтавських округів. Знаю, що навіть після поновлення через суд, то депутати можуть повторно проголосувати за недовіру. Таке рішення прийму, якщо не буде порушень процедури".

Нова влада може швидко пересваритися.

"Думаю, що вся ця опозиція пересвариться за кілька днів. Там зараз навіть єдиного керівника немає - поділили посади різні політичні сили. Пересваряться, коли будуть тягти ковдру. Єдине, що хвилює - щоб 500 млн грн депозиту не поцупили із рахунків "Приватбанку". В кінці року тільки відсотків буде із 50 млн грн. Ось за ці кошти і розпочнеться справжня боротьба. Шкода буде, якщо кошти громади роздерибанять".

Вибори міьского голови можуть бути із виборами депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переворот: у Полтаві скинули з посади мера і всіх керівників

"Голова Уряду Володимир Гройсман сказав, що буде ініціювати вибори і міського голови, і депутатів Полтавської міської ради. Це буде цікавий хід, але потрібно пройти із такою ідеєю Верховну Раду. Реально із 42 депутатів працювали на громаду 5-6, а всі інші служили партіям. На мою думку, найкраще для людей, щоб вибори були по мажоритарці і депутати несли відповідальність перед виборцями".

Кадетський корпус будуть консервувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схоже на переворот: Мамая відсторонили від сесії міськради

"Депутати можуть передумати, але на даний момент розробляється проект консервації Кадетського корпусу. Хотіли капітально відремонтувати дах, оновити фасад, побудувати паркан і найняти охорону. Також було б добре, якби депутати простежили, щоб басейн в авіамістечку добудували і відкрили школу боротьби біля басейну "Дельфін". Щоб політичні амбіції не завадили завершити такі важливі для міста проекти".

Голови фракцій домовилися про 5 посад у виконкомі - секретаря обрали Олександра Шамоту, а заступниками стануть представники "БПП", "Рідного міста" та "Самопомочі".

Зараз ви читаєте новину «"Йду в суд" - Олександр Мамай розповів про плани після недовіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути