середа, 19 вересня 2018 10:55

"Боротьба триває" - у Полтаві заблокували міську раду
5

Міськраду блокують активісти - не пустять міського голову
Фото: Денис Скриль
Міськраду блокують активісти - не пустять міського голову
Міськраду блокують активісти - не пустять міського голову
Міськраду блокують активісти - не пустять міського голову
Міськраду блокують активісти - не пустять міського голову

У Полтаві блокують приміщення міської ради. Кілька десятків громадських активістів стоять на чергуванні біля кожного входу міської ради.

"Міськрада працює в звичному режимі. Але ми не пропустимо на роботу вже звільнених міського голову Олександра Мамая, секретаря міськради Оксану Деркач і заступників мера. Мають виконувати рішення більшості депутатів і не зривати роботу," - пояснив Едуард Волков із фракції міськради "Рідне місто".

Водночас екс-заступники міського голови Віталій Нікіпєлов, Михайло Шевченко та Андрій Лямін безперешкодно пройшли до приміщення міськради.

Разом із громадськими активістами і "Національним корпусом" чергують поліцейські.

"Відбулось захоплення приміщення міськради, а це вже відвертий сепаратизм. Поліція та СБУ не реагують, чим порушують закон. Активістів привезли із Харкова кількома автобусами. Маю інформацію, що їм заплатили за акцію нардеп Сергій Каплін і депутат міськради Андрій Матковський. Так що кілька днів постоять і поїдуть до свого Харкова. Міська влада працює в нормальному режимі, людям допомагаємо, все функціонує нормально", - сказав кореспонденту Gazeta.ua міський голова Олександр Мамай.

Політична боротьба вже зачепила і жителів міста. Як пояснили перевізники, із 18 вересня після "перевороту" ліквідовані всі пільгові групи на безкоштовний проїзд громадським транспортом, окрім учасників бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Переворот": у Полтаві скинули з посади мера і всіх керівників

Міський голова Полтави Олександр Мамай вважає себе законним міським головою Полтави та продовжує працювати. Вважає, що п'ятнична сесія, на якій депутати його звільнили, є незаконною. Буде позиватися до суду.

Зараз ви читаєте новину «"Боротьба триває" - у Полтаві заблокували міську раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути