середа, 14 листопада 2018 12:16

Із лікарні Сміли евакуювали пацієнтів

Із лікарні Сміли евакуювали пацієнтів
У Смілі Черкаської області закрили міську лікарню. Фото: expres.online

Через відсутність опалення у Смілі на Черкащині закрили міську лікарню, а пацієнтів перевезли до інших медичних закладів.

У лікарні почали відбуватися знеструмлення, спрацьовувала захисна автоматика через перевантаження електромережі обігрівачами, повідомляє МОЗ.

"Наразі ситуація у місті критична - ми були вимушені закрити міську лікарню та евакуювати 35 лежачих хворих. Їх перевезли до інших медичних закладів області. Для цього з усього регіону приїжджали авто "швидкої допомоги". Крім того, ми злили воду із систему опалення, щоб вона не замерзла і не прорвала труби", - заявив мер міста Олексій Цибко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому закрили 11 шкіл

Він додав, що сьогодні буде присутній на засіданні Кабінету міністрів, де обговорять питання щодо опалення у Смілі.

Також через відсутність теплопостачання у місті закрили 11 шкіл та 12 дитячих садків.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження про зловживання владою або службовим становищем. Вивчатимуть дії службових осіб Сміли, через яких міг відбутися збій опалювального сезону в місті. Винним загрожують виправні роботи до 2 років, до 6 місяців арешту чи 3 роки обмеження волі.

У райцентрі Сміла на Черкащині мітингували майже 200 містян 9 листопада. Вимагали увімкнути опалення в будинках. Опалювальний сезон не розпочався через борг за постачання газу в попередні роки. Сягає приблизно 200 млн грн. Кошти газопостачальникам винна компанія "Сміла Енергоінвест", що раніше опалювала місто.

Зараз ви читаєте новину «Із лікарні Сміли евакуювали пацієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути