вівторок, 21 квітня 2020 18:53

Хворий на коронавірус накинувся з кулаками на поліцію

Хворий на коронавірус накинувся з кулаками на поліцію
У селищі залишилися руїни Шрамківського цукрозаводу

Голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар поскаржився на те, що в Драбівському районі хворі на коронавірус не дотримуються режиму самоізоляції. Про це йому розповіли на гарячій лінії.

"Справді, факти підтвердилися, – каже голова Драбівської районної ради Володимир Дзега. – Така подія сталась у Шрамківці. Молодша медична сестра, яка працює в київській лікарні №1 виявилася тією нульовою хворою, котра привезла хворобу й започаткувала ланцюжок із восьми осіб. Вони тепер перебувають у самоізоляції. Всі вони почувають себе добре, ніяких ознак хвороби не мають. На Великдень люди помітили, що до цієї жінки і її чоловіка прийшли троє гостей і почали святкувати. Пильні громадяни й зателефонували на гарячу лінію. Прибув наряд поліції, який і виявив злісне порушення режиму самоізоляції. Господар хати своєї вини не визнавав, поводився агресивно й намагався накинутися з кулаками на поліцейських. Його, звісно, ніхто не бив. Поліцейські склали два протоколи: один – за порушення режиму самоізоляції, інший – за напад на поліцейських. Після карантину будуть розбиратися".

Поліцейські склали два протоколи: один – за порушення режиму самоізоляції, інший – за напад на поліцейських

Ситуацію ускладнювала затримка з аналізами родини.
"Аналізи у них узяли ще 17 квітня й повезли в Черкаси. Лише 20 квітня підтвердився діагноз. Але, станом на вчора, цей чоловік ще не знав, чи він є точно інфікованим. Через це й буянив".

Володимир Дмитрович каже, що тепер у Шрамківці вводяться обмеження, схожі до тих, які мають місце в Кам'янці.
"Вулицю, де живуть порушники, постійно патрулюватиме наряд поліції. Вводиться комендантська година з 8-ї вечора до 6-ї ранку. Зараз виявляємо інших контактних осіб, які мали справу з цим подружжям".

Дзега бідкається, що родина соціально неблагополучна.
"Шрамківка в радянські часи була робітничим містечком, не схожим на звичайне село. Більшість жителів працювала на місцевому цукровому заводі. Тепер, коли його закрили, частина поїхала на заробітки до Києва, а інша частина банально п'є горілку. Я попросив селищного голову забезпечувати цих людей продуктами, щоб вони не мали потреби виходити на вулицю".

Окрім спалаху коронавірусу в Шрамківці, першого хворого виявили в Катеринополі.
"Це літній чоловік 1953 року народження, – каже селищний голова Іван Гегедош. – П'ять днів він лікувався в Катеринополі, але нічого не помагало. Зробили йому аналіз, який підтвердив коронавірус. Зараз чоловіка забрали на Черкаси. Встановлюємо і виявляємо коло його контактних осіб".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такого мракобісся, як у Києво-Печерській лаврі, в нас не буде

Станом на вівторок, у Черкаській області нараховувалося 186 хворих на коронавірус

Зараз ви читаєте новину «Хворий на коронавірус накинувся з кулаками на поліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1635
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути