середа, 15 квітня 2020 12:09

Такого мракобісся, як у Києво-Печерській лаврі в нас не буде

Такого мракобісся, як у Києво-Печерській лаврі в нас не буде
Церкву ПЦУ в Тальному називають найкрасивішим храмом Черкащини

Святкові богослужіння на Великдень в Черкаській області пройдуть без масових скупчень людей.

"Я до церкви нікого не пущу, – розповідає сільський голова Веселого Кута Тальнівського району Павло Козаченко. В селі є церква Московського патріархату. – У нас є рішення районного штабу з боротьби з пандемією. Священник і двоє його помічників проведуть службу в храмі. Бажаючим, по одному посвятять паски на вулиці. Кожна людина в селі попереджена про заходи безпеки. Створимо групу швидкого реагування, яка не пускатиме до церкви тих, хто приїде із сусідніх сіл. Я розмовляв із священником. Він попереджений і вже знає, що за порушення сплатить штраф – 34 тисячі гривень. Такого мракобісся, яке було на Вербну неділю в Києво-Печерській Лаврі та інших церквах по країні в нас не буде".

Благочинний Тальнівського району Православної церкви України Михайло Василюк запевняє, що в нього ніяких ексцесів не буде.
"Паски святитиму до 12 години дня. Тому не треба нікуди поспішати. Богослужіння пройде більш ніж стримано, як і було на Вербну неділю. За порядком стежитиме поліція – районний відділ знаходиться в нас через паркан. До заходів карантину ми поставилися дуже серйозно. Легковажити не буду".

Священик попереджений, що за порушення сплатить штраф – 34 тисячі гривень


47-річна Наталія Іванчук із Черкас є прихожанкою церкви адвентистів 7 дня.
"Останнє богослужіння в церкві на вулиці Пушкіна відбулося в суботу, 14 березня. Відтоді слухаю проповіді онлайн в себе в квартирі. Дуже скучаю за братами й сестрами, але розумію, що зараз краще посидіти вдома. Великдень у його класичному розумінні ми не святкуємо. Щотримісяці в нас відбувається вечеря Господня. Їмо прісний хліб і п'ємо чистий виноградний сік. До церкви ходимо по суботах. Тому в неділю, 19 квітня, сидітимемо вдома й чекатимемо на закінчення карантину".

100-річна Зінаїда Лозовська є прихожанкою католицького костьолу святої Анни в Тальному. Католицький Великдень святкували минулої неділі.
"Ніяких святкувань чи урочистостей не було. Ксьондз наказав усім сидіти вдома. Були бажаючі сповідатися в храмі, але панотець заборонив. Сказав, що всі урочистості відбудуться після завершення карантину. На тому й погодилися. За все моє життя, це перший випадок, коли урочистого богослужіння не відбулося".

46-річний Василь із Кам'янки є прихожанином євангельської церкви, яку ще називають харизматською.
"Великдень – найбільше свято в нашій церкві, але цього року ми сидітимемо вдома. Всі урочистості теж пройдуть вдома. Серед віруючих нашої церкви є інфіковані. Тому, власне, іншого рішення й бути не могло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський уряд боїться залишитися без заробітчан


Найбільшим джерелом інфекції в Україні є церква Московського патріархату. Лише в Києво-Печерській Лаврі виявлено понад 90 хворих монахів. Двоє із них уже померли.

Зараз ви читаєте новину «Такого мракобісся, як у Києво-Печерській лаврі в нас не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути