понеділок, 01 травня 2017 04:08

Художниця показала, як створює унікальні ляльки-фентезі
20

Художниця Олена Новченкова робить неймовірні міфічні ляльки
Фото: фото надане Оленою Новченковою
Художниця Олена Новченкова робить неймовірні міфічні ляльки
Художниця Олена Новченкова робить неймовірні міфічні ляльки
Художниця Олена Новченкова робить неймовірні міфічні ляльки
Художниця Олена Новченкова робить неймовірні міфічні ляльки

Неймовірні міфічні істоти, ельфи, русалки створює художниця Олена Новченкова з міста Калинівка Вінниччини. Весь процес майстриня вирішила показати у соцмережі.

Ляльки створює із полімерної глини, дроту та фольги.

"Ляльками займаюсь 6 років, хоча ще 25 років тому ліпила їх зі звичайного пластиліну. Пізніше почала купувати полімерну глину. Беру найдорожчу американського виробника, яку купують професійні лялькарі. Її можна запікати у духовці. 400-грамовий брусок коштує 700 гривень.Служить 70 років. Решту витратного матеріалу шукаю на секонд-хенді. От недавно купила сарафан, який мені зовсім не потрібний. Проте на ньому навішано півтора кілограма всіляких блискіток, камінчиків, зірочок, які мені необхідні, як прикраса для ляльки. Перед тим як щось викинути у смітник, сто разів подумаю", - каже Gazeta.ua Олена Новченкова.

У своїй колекції має більше 70 унікальних ляльок з авторським дизайном. На виготовлення однієї витрачає від тижня до місяця.

"Першу ляльку "Купальниця" купила росіянка. Не торгувалась і заплатила 600 гривень. В сюжеті композиції лялька присіла на краю калюжі і миє волосся та крильця. Всі питають за неї і просять повторити. Та як би не намагалася зробити копію, але робота неповторна, - каже художниця. - Маю постійних клієнтів, які колекціонують мої ляльки. Одна жінка має 8 ляльок, інша 10. І вони не думають навіть зупинятися".

Шанувальники Новченкової звернули увагу, що деякі міфічні ляльки схожі з зірками шоу-бізнесу – Анни Сєдокової, Анджеліни Джолі, Анастасії Стоцької.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти - двійники ляльок: опублікували добірку фото

Унікальні колекції іграшок створює Рівненська майстриня Олена Вербець створює іграшки з тканини, які випікає в духовці

Випікати ароматизовані ляльки зі тканини Олена Вербець почала трохи більше двох років тому. На даровані знайомими іграшками в меншої доньки почалася алергія
Свої іграшки майстриня наповнює синтепоном та перемеленим сіном. Потім промокає їх розчином із води, кави та клею і відправляє на годину в духовку, розігріту до 100 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Художниця показала, як створює унікальні ляльки-фентезі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути