вівторок, 21 червня 2016 14:37

Харківська область та провінція Хейлунцзян (КНР) уклали угоду про співпрацю

Харківська область та китайська провінція Хейлунцзян уклали Угоду про співробітництво в торговельно-економічній, науково-технічній та культурній галузях.

Документ підписано за підсумками візиту делегації Харківської області до Китаю, який відбувся наприкінці цього тижня, повідомляє сайт облдержадміністрації.

 

За словами керівника делегації, першого заступника голови ХОДА Юлії Світличної, Угода дозволить активізувати відносини між двома регіонами.

"Цей документ дасть додаткові можливості для розширення співпраці в таких сферах, як промисловість і сільське господарство, наука і техніка, освіта та охорона здоров'я, культура й мистецтво, сприятиме розвитку спорту", - зазначила Світлична, виступаючи перед керівництвом уряду провінції Хейлунцзян.

У рамках Угоди сторони домовилися всебічно сприяти розвитку торгівлі, виробничого, інвестиційного та інших видів економічного співробітництва.

"Ми домовилися на паритетних підставах створювати сприятливі умови для розвитку спільної діяльності бізнес-структур, включаючи заохочення, підтримку та захист інвестицій та організацію нових робочих місць, - повідомила Світлична. - Також в Угоді наголосили на необхідності підтримки двостороннього співробітництва між підприємствами та представниками малого й середнього бізнесу, а також організації та проведення виставкових заходів двох регіонів".

В рамках візиту делегація області взяла участь у 6-й Харбінській міжнародній технічній конференції. Виступаючи на заході, Світлична наголосила на необхідності впровадження нових напрямків у інноваційному розвитку високих технологій та міжнародного технічного співробітництва. У ході конференції було презентовано напрацювання провідних науково-дослідних центрів Харківщини та проекти в аерокосмічній сфері, інформаційних технологіях, біомедицині, екологічній безпеці тощо.

Зараз ви читаєте новину «Харківська область та провінція Хейлунцзян (КНР) уклали угоду про співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути