середа, 22 вересня 2021 11:30

Харків'яни асоціюють зі здобутками Кернеса Добкіна, а не Терехова - експерт

Харків'яни асоціюють зі здобутками Кернеса Добкіна, а не Терехова - експерт
Політолог Володимир Цибулько: "Стійка асоціація з Кернесом – емоційна складова популярності Добкіна". Фото: From-UA

Вибори мера Харкова зводяться до вибору між адмінресурсом на боці в.о. мера Ігоря Терехова і реальною перевагою у популярності серед харків'ян на боці Михайла Добкіна.

Про це на власній сторінці у Facebook написав політичний експерт Володимир Цибулько.

Зокрема, він нагадав, що в Харкові стартувала реєстрація кандидатів на посаду міського голови та охарактеризував ситуацію серед можливих кандидатів "безвідносно до технічного боку процесу, політичних уподобань, особистих симпатій та антипатій": По-перше, проєвропейські сили у Харкові знову не на коні. Спочатку вони не домовились про єдиного кандидата, а потім "Нацкорпус" оголосив свого, а "Євросолідарність" – свого. Обидва – без шансів. Є специфіка харківського електорату, вона мінятиметься повільно. Є традиційне змагання амбіцій всередині проукраїнського політичного табору, яке ніяк не допомагає пришвидшити зміни уподобань харківського електорату".

"Тому, по-друге, - продовжив Цибулько, – дивимося на те, що є не в мріях, а в реальності. Востаннє електоральна реальність Харкова проявила себе рік тому – 60 з лишком відсотків голосів за обрання мером міста Геннадія Кернеса. І не буде перебільшенням сказати, що і зараз харків'яни обиратимуть собі мера, тримаючи у голові Кернеса. А цій постаті відповідає тільки один кандидат – його друг і соратник Михайло Добкін. Терехов теж хотів би, але з харизмою в нього від природи не склалося".

За словами експерта, стійка асоціація з Кернесом – емоційна складова популярності Добкіна. "Практична ж складова полягає ще й у тому, що мером він вже був, харків'яни пам'ятають, яким, і нинішній в.о. мера Терехов тут явно програє Добкіну. Терехов за 9 місяців керування містом недоробив все почате і поламав зроблене до нього. Природньо, що харків'яни із Кернесом в голові прихильно дивляться на Добкіна. Йому навіть не було потреби заручатися підтримкою близьких політичних сил, бо це швидше б зіграло проти його рейтингу, тому Добкін іде самовисуванцем", - зазначив Цибулько.

Також він додав, що Терехов "має в розпорядженні потужний адмінресурс, підтримку екс-міністра Арсена Авакова і може розраховувати на гроші його друга-бізнесмена Павла Фукса. Адмінресурсом Терехов уже скористався – замінив більшість членів місцевих виборчих комісій на людей близьких до Авакова-Фукса. Але спроби поворушити старий компромат проти Добкіна – провалилися. Бо весь він ґрунтується на обвинуваченнях давно заперечених у судовому порядку".

"У Терехова в рукаві є ще одна карта, яку можна назвати джокером – бо ще невідомо, як вона зіграє і чи зіграє взагалі. Це куратор регіональної політики в ОП Кирило Тимошенко, який, тільки-но обійняв свою посаду, почав активно підтримувати Терехова. Інші кадрові експерименти Тимошенка на Харківщині підтримки його начальства не здобули, бо були відверто провальними. Але й крісла йому не коштували. "Слуги" не висунули свого кандидата у Харкові та офіційно з підтримкою когось із кандидатів виступати не поспішають. Скільки вони триматимуть цю інтригу – невідомо, але підтримати позицію Тимошенка після серії кадрових провалів з його подачі було б, м'яко кажучи, нерозумно", - зазначив Цибулько.

"В сухому підсумку: ставтеся до цього як хочете, але вибори мера Харкова зводяться до вибору між Тереховим і Добкіним, між адмінресурсом на боці Терехова і реальною перевагою у популярності на боці Добкіна", - підсумував експерт.

Нагадаємо, 31 жовтня в Харкові відбудуться дочасні вибори міського голови. Наразі обов'язки мера Харкова тимчасово виконує Ігор Терехов. 21 вересня стартував процес прийму документів від потенційних кандидатів на реєстрацію. Територіальна виборча комісія має оголосити остаточний перелік кандидатів в мери до 8 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Харків'яни асоціюють зі здобутками Кернеса Добкіна, а не Терехова - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути