пʼятниця, 19 травня 2017 19:06

Голову ради залишили без заступників
7

Людмилу Щербаківську зняли з посади першого заступника голови Вінницької обласної ради
Фото: Олександр Гандзій
Людмилу Щербаківську зняли з посади першого заступника голови Вінницької обласної ради
Людмилу Щербаківську зняли з посади першого заступника голови Вінницької обласної ради
Людмилу Щербаківську зняли з посади першого заступника голови Вінницької обласної ради
Людмилу Щербаківську зняли з посади першого заступника голови Вінницької обласної ради

Таємним голосуванням депутати Вінницької облради сьогодні зняли з посади першого заступника голови ради Людмилу Щербаківську. Напередодні звернення про припинення її повноважень підписали 41 депутат. На керівній посаді ради залишився лише її голова Анатолій Олійник. Інший заступник пішов у відставку на початку року, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Я відчувала, що задум позбутися мене визрівав давно, але не знали як. Підступно над цим працював голова облдержадміністрації Валерій Коровій, його заступник Андрій Гижко. Телефонували до голів фракцій і казали, що так треба. Під час перебування у відпустці в моєму кабінеті встановили камери спостереження. Не знали як взяти. Чи хабар давати, чи підставити якось. Але не було можливості. Звинувачують у використанні бюджетних коштів і лобіюванні інтересів моєї партії. Я цього ніколи не робила. Інакше відповідала б перед правоохоронними органами. Навпаки, я завжди закликала прозоро ділити бюджет, за присутності всіх голів фракцій та комісій. Але цієї прозорості у нас немає. Потім Коровій викликав начальника департаменту соціального захисту Заболотну і просив підтвердити, що я просила її призначити мого зятя керівником обласного комунального підприємства. Цього не було, він сам подав кандидатуру на конкурс і переміг", - каже Щербаківська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновників змусили здати екзамен з іноземних мов

Рішення про звільнення заступниці подав депутат Юрій Яремчук з "Опозиційного блоку". Звинувачує її у тому, що вона поїхала до Одеси на зібрання партії "Батьківщина" за бюджетні кошти.

"Ми постійно аналізуємо роботу обласної ради. Останніми днями побачили низку підозрілих призначень. Виступили з цього приводу на президії. Я пройшов шлях від спеціаліста до начальника управління по всіх посадах. А є люди, які стають керівниками одразу. Потім ми знайшли фотографії з Одеси. Їх зробили на партійних зборах тоді, коли Людмила Щербаківська мала б бути в Одеській облраді. Бути одночасно у двох місцях – нереально", - розповів Яремчук.

У голосуванні взяли участь 57 депутатів із 72 зареєстрованих на сесії. Не голосували представники "Батьківщини". "За" проголосував 51 депутат, "проти" - 5, один бюлетень визнаний недійсним.

Визначатимуть кандидатів на посади заступників із понеділка. Для цього голова обласної ради проводитиме наради із керівниками фракцій.

"Кандидатура повинна влаштовувати більшість депутатів, щоб затвердження на засіданні ради відбулося швидко. Закон не обмежує нас термінами, але є обставини, які змушуватимуть це зробити. Щоб хвороба чи особисті обставини голови не поставили під загрозу роботу ради", - прокоментував відставку Анатолій Олійник.

Вінницька облрада виступає проти абонплати за газ і вимагає у керівництва держави замінити склад Нацкомісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Про це йдеться у зверненні, ухваленому 18 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Голову ради залишили без заступників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути