Ексклюзиви
вівторок, 18 квітня 2017 15:16

Депутати вимагають звільнити ініціаторів абонплати за газ

Депутати вимагають звільнити ініціаторів абонплати за газ
Анатолій Олійник Фото: Олександр Гандзій

Вінницька облрада виступає проти абонплати за газ і вимагає у керівництва держави замінити склад Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Про це йдеться у зверненні, яке ухвалили сьогодні, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Рішення НКРЕ про скасування абонплати за газ ми ще не бачимо на офіційному сайті. Тому нашу позицію ми повинні були заявити - абонплати не має бути і до неї не слід повертатися. Депутати проголосували за створення робочої групи, яка використовуватиме питання використання газових мереж. Їх будували за кошти людей. Тільки громади повинні вирішувати, що робити з ними. Але передати комусь іншому не так просто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, скільки можна зекономити з лічильником на тепло

Наша комісія напрацює пропозиції, з якими ми звернемось до керівництва держави і які повинні стати цінними для всієї країни. Гроші за газ мають іти в державу і все повинні закладати в один тариф. Тоді його можна компенсувати субсидією тим, хто не може оплатити", - каже голова облради Анатолій Олійник.

Щоб ухвалити текст звернення депутати брали перерву і на засіданні президії внесли зміни. Тільки тоді звернення підтримали 50 депутатів із 84.

6 квітня під Вінницькою облрадою на знак протесту активісти варили шоколад Roshen на кірогазі. Так висловили обурення проти абонплати на газ.
"Акція означає те, що для більшості людей газ дорогий. Тому вони перейдуть на кірогаз або замінники. Відмовляться від природного газу взагалі", - говорить активістка Таїсія Гайда.

Зараз ви читаєте новину «Депутати вимагають звільнити ініціаторів абонплати за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути