неділя, 22 жовтня 2017 15:52

Гігантський сирник і сукні з винних корків: як проходить "Свято сиру і вина"
34

На «Святі сиру і вина» гостей чекали винні дегустації та ярмарок органічної продукції
Фото: Валерій Шмаков
У Львівському палаці мистецтв пройшов гастрономічний фестиваль «Свято сиру і вина»
У Львівському палаці мистецтв пройшов гастрономічний фестиваль «Свято сиру і вина»
У ленд-арт зоні відвідувачі можуть відпочити в атмосфері свята з рідними та близькими
На «Святі сиру і вина» гостей чекали винні дегустації та ярмарок органічної продукції

З 20 до 22 жовтня у Львівському палаці мистецтв проходить гастрономічний фестиваль "Свято сиру і вина".

Гості мають можливість відвідати великий Ярмарок сирів та вин, де представлена продукція як великих виробників, так і регіональні органічні продукти.

В рамках свята пройшов тематичний день присвячений сирнику: відвідувачам презентували 1000 порцій цього традиційного галицького смаколику приготовленого за оригінальним рецептом.

"Свято сиру і вина стало гарною нагодою більше довідатись про культуру сироваріння та традиції виноробства у Львові, побувати на винних дегустаціях", - кажуть органsзатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відвідувачі Свята Шоколаду у Львові скуштували десерт із золота та камінців Сваровскі за 3200 гривень

Також на гостей чекала велика музична программа: організатори запросили популярні гурти. У ленд-арт зоні відвідувачі можуть відпочити в атмосфері свята з рідними та близькими. Дітей розважають за допомогою інтерактивних інсталяцій від польського театру Wagabunda. Окрім цього, маленьким гостям пропонують атракції, майстер-класи з виготовлення сирних коників та інші забави.

У експозиційному павільйоні митці довели, що картини можна малювати не тільки фарбами, а й вином. Також тут можна побачити авторські мозаїки із винних корків ручної роботи та колекцій сумок і суконь із корків.

Під час фестивалю "На каву до Львова" майстри-баріста з усієї України змагалися у приготуванні кави у каптестерах, в обсмажування кави та приготування кави у джезві.За фестивальний день баріста встигає приготувати кілька сотень різних видів кави.

Джезву краще брати мідну, всередині із срібним напиленням. У кавярнях для приготування кави по-східному використовують спеціальний кварцовий пісок. Він за 5 хвилин нагріває каву до температури 120-140*С", - пояснює баріста Вадим Грановський

Зараз ви читаєте новину «Гігантський сирник і сукні з винних корків: як проходить "Свято сиру і вина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути