З 20 до 22 жовтня у Львівському палаці мистецтв проходить гастрономічний фестиваль "Свято сиру і вина".
Гості мають можливість відвідати великий Ярмарок сирів та вин, де представлена продукція як великих виробників, так і регіональні органічні продукти.
В рамках свята пройшов тематичний день присвячений сирнику: відвідувачам презентували 1000 порцій цього традиційного галицького смаколику приготовленого за оригінальним рецептом.
"Свято сиру і вина стало гарною нагодою більше довідатись про культуру сироваріння та традиції виноробства у Львові, побувати на винних дегустаціях", - кажуть органsзатори.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відвідувачі Свята Шоколаду у Львові скуштували десерт із золота та камінців Сваровскі за 3200 гривень
Також на гостей чекала велика музична программа: організатори запросили популярні гурти. У ленд-арт зоні відвідувачі можуть відпочити в атмосфері свята з рідними та близькими. Дітей розважають за допомогою інтерактивних інсталяцій від польського театру Wagabunda. Окрім цього, маленьким гостям пропонують атракції, майстер-класи з виготовлення сирних коників та інші забави.
У експозиційному павільйоні митці довели, що картини можна малювати не тільки фарбами, а й вином. Також тут можна побачити авторські мозаїки із винних корків ручної роботи та колекцій сумок і суконь із корків.
Під час фестивалю "На каву до Львова" майстри-баріста з усієї України змагалися у приготуванні кави у каптестерах, в обсмажування кави та приготування кави у джезві.За фестивальний день баріста встигає приготувати кілька сотень різних видів кави.
Джезву краще брати мідну, всередині із срібним напиленням. У кавярнях для приготування кави по-східному використовують спеціальний кварцовий пісок. Він за 5 хвилин нагріває каву до температури 120-140*С", - пояснює баріста Вадим Грановський
Коментарі