Ексклюзиви
пʼятниця, 18 серпня 2017 04:12

Фермер взявся відроджувати зниклі червонокнижні лікарські рослини та найдорожчі приправи

Автор: YouTube
  На Вінниччині взявся почали вирощувати плантаціями золотий корінь
На Вінниччині взявся почали вирощувати плантаціями золотий корінь

В'ячеслав Розсоха з села Басаличівка Гайсинського району на Вінниччині взявся відроджувати лікарські рослини, які зникли з терен Вінниччини та занесені до Червоної книги.

Почав відновлювати золотий корінь, лапчатку білу, ятришнік, пише Вінниця.info.

"Через свої цілющі здібності, їх свого часу масово вирізали. Так і знищили у природі. І вони перестали рости. Навесні я закупив саджанці. Шукав їх по приватним господарствам та у Ботанічних садах. Нині створив маточник. Це така невеличка плантація", - розповідає Розсоха.

З трав матиме заробіток. Кілограм золотого кореню продаватиме по 700 гривень.

"Якщо його реалізовувати у роздріб, то збувати можна і до 4 тисяч гривень. Конкуренції я не боюсь. Бо з цим корінцем дуже довго треба гратися. Аби виростити, мінімум п'ять років знадобиться. А взагалі, то маю вже домовленості з фармацевтичними фірмами та заводами по переробці трав на ефірні масла. Тому розраховую на заробіток", - зауважує Розсоха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець-інженер вирощує солодку картоплю

Вирощує додатково найдорожчі приправи.

"Як виявилося, найдорожча приправа – шафран. Хоч і росте на Півдні, дуже вдало адаптувалася до наших умов. Можна сказати, в українських землях росте ще краще", - зауважує травник.

Травник наголошує, хворі, які мають проблеми з щитовидною залозою, зможуть уникати операцій завдяки лікарським рослинам..

"Лапчатка біла допомагає при цих недугах. І були випадки, коли хворим допомагала уникнути операції. А от ятришнік допомагає при жіночих захворюваннях. Також є прекрасним афродизіаком. Що вже казати про золотий корінь. Той якнайкраще підтримує імунну та серцеву системи. За своїми властивостями кращий за женьшень. Чого його називають золотим коренем, бо коли його висушити, він схожий на золото та пахне трояндами", - пояснив Розсоха.

У Грузії скасовано покарання за вирощування конопель для особистого користування.

Зараз ви читаєте новину «Фермер взявся відроджувати зниклі червонокнижні лікарські рослини та найдорожчі приправи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути