Ексклюзиви
понеділок, 22 березня 2021 12:05

Двоє школярів провалилися під лід на Черкащині. Меншому вдалося врятуватися

Двоє школярів провалилися під лід на Черкащині. Меншому вдалося врятуватися
Хлопці топилися у вершині сільського ставка. Фото: Національна поліція

15-річний школяр утопився в Черкаській області. Разом із ним по льоду сільського ставка гуляв товариш. Тому вдалося врятуватися.

13-річний Іван Кожухівський і 15-річний Вадим Груша гуляли в неділю, 21 березня, по льоду Забейдового ставка в селі Дзензелівка Уманського району. Ближче до вершини ставка лід під ними провалився, і вони почали топитися.

"Нам зателефонували о 14:45, – розповідає рятувальник Маньківської ДСНС Ігор Безкоровайний. – Двоє хлопців вирішили перебратися на інший берег ставка. Перебиралися у вершині, де глибина – 2,5 метри. Лід проломився, і обоє пішли у воду. Менший почав гребти до кладки й, зрештою, до неї дістався. Старший спробував врятуватися на пеньках, що позалишалися від старих повалених дерев. Але знесилився й пішов під воду. Іван побіг вулицею й кликав людей на допомогу, бо бачив, як товариш пішов під воду. Лише згодом тіло потопельника дістали водолази".

Хлопці є учнями Дзензелівської школи.
"Порядні діти, – кажуть у школі. – Вчилися не на відмінно, але й не погано. Були сусідами, захоплювалися волейболом. Перед канікулами були проінструктовані про небезпеку виходу на лід. Коли поховають Вадима, ми не знаємо".

Колишній сільський голова Дзензелівки Юрій Мороз каже, що діти виховані й чемні.
"Особливо Іван. Він з учительської родини, завжди привітний, усміхнений. У нього батько, мати, дід і баба – учителі. У сім'ї Вадима Груші двоє дітей. Він менший. Старша сестра вже заміжня. Її чоловік воює на Донбасі. Теж порядні люди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прочісують територію й відкачали воду з копанок: 17-річного хлопця шукають третю добу

У лютому на каналі поблизу Черкас топилися двоє людей – 70-річна жінка і 45-річний чоловік. Їх урятував головний інженер Теплокомуненерго Микола Джулай. Він витягнув із машини мотузку й по черзі витягнув обох. Згодом відвіз автомобілем додому.

Зараз ви читаєте новину «Двоє школярів провалилися під лід на Черкащині. Меншому вдалося врятуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути