четвер, 30 листопада 2017 07:10

Дорожники клали асфальт під час снігопаду

Дорожники клали асфальт під час снігопаду
Деякі ремонтні фірми кладуть асфальт за невідповідних умов - у сніг чи дощ. Фото: yaplakal.com

У Полтаві під час снігопаду дорожня служба асфальтувала двори міста. Роботи відбувалися за кількома адресами - на вул. Г. Хоткевича, І. Мазепи та Великотирнівській.

Про це 30 листопада минулоріч повідомило видання "Полтавщина".

Напередодні, 18 листопада управління ЖКГ замовило ремонт дворових проїздів по одній із зазначених адрес на 466 тис. грн.

"Якщо підрядник укладав асфальт ще вдень, коли була нормальна температура і не було снігу, а увечері швидко закінчував роботи, то це одне. А якщо вони дійсно укладали в сніг і робота вийшла неякісна, то ми їм не заплатимо", - сказав заступник міського голови Полтави — сказав тодішній заступник мера Олексій Чепурко.

Цьогоріч під час снігу асфальт не клали. Проте 1 квітня стало відомо, що на Першотравневому проспекті голуби "виклювали" асфальтне покриття.

"У тому місці завжди десятки чи навіть сотні птахів. У пошуках їжі вони з легкістю розкльовують звичайний асфальт. Тому ми замовляємо ремонт доріг з використанням асфальтної суміші із спеціальними добавками, які роблять його більш стійким до викльовування. У даному випадку підрядник, який облаштовував пандуси, використав асфальтну суміш низької якості", - сказав Андрій Лямін, заступник мера Полтави.

За його словами, підрядник за власні гроші перестелив покриття.

У травні свіжий асфальт почав "злазити" у дворах по вул. Баленка та Гожулянська. Деякі ділянки ремонтувалися за кілька місяців до виникнення проблем. Ремонт дворових проїздів місто замовило у компанії "Полтава-Білд". У договорі з фірмою зазначена вартість ремонтних послуг - майже 2 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5: Як в Україні "латають" дороги?

Наприкінці серпня 2017 року по вул. Соборності дорожники стелили нове покриття. В асфальт "закатали" червоні капці. У той же час на вул. Б. Хмельницького катком "вчавили" у відремонтовану дорогу голуба. А на вул. Панфілова у свіжий асфальт потрапили яблука. Коли вони згнили, на дорозі залишилися ями.

Новий спосіб асфальтування винайшов дослідник Альваро Гарсія. Він пропонує робити з олії маленькі капсули і додавати їх в асфальтову суміш. Від цього покриття залишатиметься майже неушкодженим протягом 12-16 років.

Зараз ви читаєте новину «Дорожники клали асфальт під час снігопаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути