середа, 19 жовтня 2016 13:53

Для друку книжок шрифтом Брайля шукають 16 тисяч доларів

Для друку книжок шрифтом Брайля шукають 16 тисяч доларів

Всеукраїнська організація незрячих людей "Генерація успішної дії" у Луцьку на Волині відкрила першу приватну друкарню шрифтом Брайля. Перші книжки, які демонстрували — збірка оповідань "Волонтери. Мобілізація добра" та дитяча книжка "Літо з амазонками" волинської письменниці Надії Гуменюк.

"За кошти благодійників у Швеції за 4000 доларів придбали спеціальний принтер. Поки не спішимо його переобтяжувати, бо не хочемо передчасно зламати. В незалежній Україні книжки для незрячих майже не друкували через нерентабельність. В залежності від кількості сторінок собівартість однієї книжки шрифтом Брайля — 400-500 гривень. Ще раніше молитовники шрифтом Брайля видавалися у Києві, в друкарні Українського товариства сліпих. Цей проект згорнули через невигідність. Малі тиражі обходились дуже дорого", - розповідає Віталій Ткачук, голова організації "Генерація успішної дії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рамках програми "Українська книга" вийшло шість книг шрифтом Брайля

Сучасні книжки планують розповсюджувати по школах, інтернатах та спеціалізованих бібліотеках.
"Принтер у Луцьку не забезпечить необхідність у літературі та інших матеріалів шрифтом Брайля. Шукаємо меценатів, які змогли б профінансувати придбання принтера у Києві. Це повинен бути прилад іншої фірми, вартістю у 16 тисяч доларів", - каже Ткачук.

Нагадаємо, що 22 серпня проект "Місто літератури для незрячих" презентував у Львові твори Івана Франка для дітей, які не бачать. Книжки передали міським бібліотекам.

Зараз ви читаєте новину «Для друку книжок шрифтом Брайля шукають 16 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути