середа, 28 червня 2017 14:49

День Конституції: На Харківщині святкували разом з європейськими депутатами

На Харковщині День Конституції відзначили разом з близько 100 депутатами з країн Європи та генеральним секретарем Конгресу регіональних влад Ради Європи Андреасом Кіфером.

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук голова ОДА Юлія Світлична.

"Разом з харків'янами, генеральним секретарем Конгресу регіональних влад Ради Європи Андреасом Кіфером та європейськими депутатами відзначаємо День Конституції України!", – повідомила Юлія Світлична.

Як повідомляє сайт ОДА, гості Харківщини взяли участь у покладанні квітів до пам'ятника Незалежності на площі Конституції.

Автор: Facebook
  День Конституції на Харківщині
День Конституції на Харківщині

Андреас Кіфер зауважив, що це велика честь для Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи провести вперше зустріч Моніторингового комітету тут, у Харкові.

"Багато хто з наших членів прибув сюди вперше в житті та відкрив для себе дуже професійно організовану зустріч і велику гостинність. Конгрес підтримує Україну на її шляху до побудови демократії західного зразку, і Конституція є дуже важливою в цьому процесі. Прийняття Конституції – це великий крок на шляху до демократії та встановлення прав і свобод людей", – зазначив генеральний секретар Конгресу регіональних влад Ради Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна святкує День Конституції

Він наголосив, що Україна може розраховувати на підтримку європейців у процесі реалізації реформ та розбудови демократичного суспільства. Він також подякував керівнику Харківщини Юлії Світличній за гостинність і дуже професійну організацію засідання Моніторингового комітету Конгресу в Харкові.

Автор: Facebook
  День Конституції на Харківщині
День Конституції на Харківщині

Юлія Світлична відзначила, що сьогодні, разом із отриманням Україною безвізового режиму, громадяни країни мають можливість відкривати для себе Європу.

"І мені надзвичайно приємно, що не лише українці відкривають для себе світ, але і Європа відкриває для себе Україну. Нову Україну. Депутати Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи вперше завітали до Харківської області. І можу сказати, що ми активно попрацювали вчора, розглянули величезний спектр питань", - сказала голова ХОДА.

Автор: Facebook
  День Конституції на Харківщині
День Конституції на Харківщині

Як повідомлялося, вчора у Харкові на засіданні Моніторингового комітету Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи взяли участь близько 100 учасників та гостей з 31 країн Європи, а також Генеральний секретар Конгресу Андреас Кіфер. Обговорювалися питання економічного та гуманітарного співробітництва європейської спільноти, ролі місцевої влади у розвитку країни, а також питання безпеки, міграції та реалізації соціальних програм. "Завдяки підтримці Президента України, ми отримали право провести засідання Моніторингового комітету в нашій області", – зазначала Юлія Світлична.

Зараз ви читаєте новину «День Конституції: На Харківщині святкували разом з європейськими депутатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути