середа, 18 липня 2018 09:40

Читач подарував бібліотеці 50 книжок
6

Автор: Фото надане бібліотекою
 

15 липня у Львівській центральній міській бібліотеці ім. Лесі Українки читачі обмінювались книгами.

"Книгозбірні, щоб бути актуальними й потрібними сучасній громаді, повинні змінювати формат та ставати центрами соціальних ініціатив, а не лише стандартними бібліотеками, – каже організатор книжкового обміну Анастасія Введенська. – Після попереднього обміну книгами у нас з'явилися нові постійні відвідувачі. На події ми надаємо учасникам можливість звільнити полиці домашньої бібліотеки, зекономити кошти і обрати цікаві книги. Також ми маємо на меті познайомити людей з новим форматом бібліотек, де грає музика, де весело, де є можливість поспілкуватися, випити чай, погортати книгу на диванчику".

Організатори також охоче приймали пошкоджені книги. Їх використають для еко-майстер-класів. Серед усіх , принесених на обмін, додатково розіграли 5 книг серед учасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виставку присвятили заупокійній месі Моцарта

Автор: Фото надане бібліотекою
 

"Мені здається, що можливість віддавати прочитані книги і обирати нові для себе, це мрія будь-якого книголюба. Мені завжди не подобалась концепція буккросингу, коли ти обмінюєш книги, але є умова, що вони не повинні залишатися в тебе, тобто прочитав і передай далі. Тому книгообмін в бібліотеці мені видається справедливим - скільки книг приносиш, стільки ж і можеш забрати. Також мені приємно, що таким чином я ніби долучаюся до благодійності і жертвую одну книгу у фонд бібліотеки", - каже постійна відвідувачка бібліотеки Мар'яна.

Участь у заході була безкоштовною. Але бібліотека приймала книги у подарунок . Змістове наповнення не повинно було нести ідеологічних закликів та насилля. Всі книги, які не знайшли нових власників на обміні, забирали власники або подаровані бібліотеці.

Попередній книжковий обмін влаштовували16 березня. Попередню подію відвідали 40 учасників, які принесли приблизно 1000 книг. Цього разу прийшли півсотні читачів. Кожен приносив від 5 до 10 книг. Максимальна кількість примірників від однієї особи сягнула 50 книг.

Зараз ви читаєте новину «Читач подарував бібліотеці 50 книжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути