субота, 24 серпня 2019 04:20

Більше їде жінок: як невелике місто перетворюється на туристичну мекку

До Вінниці найбільше приїжджають туристи віком 21-30 років. Їдуть не вперше та, в більшості випадків, готові повернутися.

Соціологічна агенція "Fama" вперше провела дослідження туристичної привабливості міста. Було опитано 400 гостей міста віком від 18 років.

Найбільше місто відвідують люди віком 21-30 років (30,4% опитаних) та 31-40 років (27,5%). Більше половини опитаних туристів (56%) є жінками. За групами доходів на особу до 3 тисяч гривень складають 11,5% та 3-6 тисяч гривень на особу складає 29,7%. Під час перебування у Вінниці кожен з них, в середньому, протягом доби витрачає близько 700 гривень.

 

Більшістю туристів є мешканці сусідніх областей, які приїжджають до Вінниці заради відпочинку та розваг (61,6%), беручи з собою одного компаньйона. Із загальної кількості опитаних киянами та жителями Київщини виявились 22,2% гостей міста, а 25,7% – жителями Вінниччини. Закордонних туристів 8,2%. Переважкно це громадяни Білорусі, Грузії, Польщі, Росії та США.

У випадку з тривалістю перебування в місті, 57,8% опитаних проводять тут більше однієї доби. Водночас 42,2% не залишаються у Вінниці на ночівлю.

91,6% опитаних мають намір повернутись до Вінниці в майбутньому.

Найбільш популярними висловами, якими користуються туристи, аби описати Вінницю є: гарне, приємне, затишне, спокійне та малогабаритне місто, з тихенькими атмосферними вуличками, що має свій дух та стає європейським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як великий регіон поділять на декілька районів

У центрі Вінниці з'явився незвичайний "музичний інструмент"- гранітний грамофон. Він відтворює музику не з платівок, а з телефонів. Вмикаєте мелодію на гаджеті, робите максимальний звук і поміщаєте смартфон у спеціальний отвір.

Зараз ви читаєте новину «Більше їде жінок: як невелике місто перетворюється на туристичну мекку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути